PlayStation Portal’ın Türkiye’deki süreci büyük oranda belli oldu. İşte PlayStation Portal’ın Türkiye’deki satış süreci ve fiyatı…

PlayStation Portal adıyla geliştirilen taşınabilir oyun konsolu, oyuncuların yer önemi olmaksızın oyun oynamasını sağlıyor. Resmi olarak tanıtılan PlayStation Portal için bundan sonraki süreçte satış ve kullanım dönemi başlıyor. Yapılan resmi tanıtımlar sonrasında PlayStation Portal’a dair merak edilen tüm sorular da yanıtlarını buldu.

Yeni PlayStation Portal Neler Sunuyor?

PlayStation Portal’ın Türkiye’deki resmi distribütörü Bilkom. Bilkom’un açıklamalarına göre PlayStation Portal Mart ayı itibariyle kullanımda olacak. Kullanıcıların online olarak satın alabileceği PlayStation Portal’ın Türkiye fiyatı ise 11.999 TL.

PlayStation Portal Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?
PlayStation Portal Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Ancak PlayStation Portal ile oyun oynamak isteyenlerin bazı detaylara dikkat etmesi gerekiyor. Öyle ki bu cihaz, PlayStation 5 bağımlılığına sahip. Playstation 5 olmadan PlayStation Portal alınması oyun oynama noktasında herhangi bir imkanı bulunmayacak. WiFi üzerinden PS5 hesabındaki oyunlarını PlayStation Portal’da oynayabilecek oyuncular, PlayStation Portal’ı bir aracı olarak görmeli. Uzaktan oynama aracı olarak kabul edilebilecek PlayStation Portal için Sony bu konuda önemli bir uyarıda bulunuyor.  “Uzaktan Oynama ile PlayStation konsolunuzu yüksek hızlı internet bağlantısı olan her yerden uzaktan kontrol edebilirsiniz. Örneğin hareket halindeyken PS5 ve PS4 oyunlarının keyfini çıkarmak için başka odadaki bir bilgisayarı veya bir akıllı telefonu kullanabilirsiniz.”  diyen Sony, yeni cihazın özelliğini de ortaya koyuyor.

PlayStation Portal Teknik Özellikler

PlayStation Portal teknik özellikleri de tanıtım ile ortaya çıktı. Yurt dışında 199 dolara satılacak olan cihazda öne çıkan özellikler şöyle;

  • 8 inç 1080P LCD ekran ve Full HD çözünürlük
  • DualSense kontrolcüler
  • 3.5 mm kulaklık yuvası ile kulaklık kullanma desteği
  • 1080P’de maksimum 60 FPS oyun desteği

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir