Sony’nin yeni uyarlanabilir konsolu DualSense Edge resmi olarak tanıtıldı. DualSense Edge’in fiyatlandırmasına ve özelliklerine daha yakından bakalım.

Sony PlayStation 5 fiyatlarına zam yaptı

Sony, güncellenen PlayStation 5 tasarımıyla son zamanlarda manşetlerden düşmüyor. Bir süre önce sözü geçen DualSense Edge konsolu da nihayet tanıtıldı. Standart PlayStation 5 konsoluna göre çok daha fazla kişiselleştirme sunan yeni konsol, değiştirilebilir tuşlardan ayarlanabilir ölü bölgelere kadar birçok özellik ile geliyor.

Konsola ilk baktığınızda standart versiyon gibi görünse de ön kısımda gözünüze ilk çarpan analog çubuğun hemen altındaki fonksiyon tuşları oluyor. Bu PlayStation düğmelerini özelleştirebilir ve mikrofonu açıp kapatabilirsiniz. Bu kısmından ses ayarı gibi işlevler de ayarlanabilir. Ayrıca, genellikle arkada 3. parti yapımcılarında gördüğümüz “kulaklık” olarak bilinen tuşlardan görüyoruz. Bu tuşlar aynı şekilde özelleştirilebilir ve denetleyicideki herhangi bir tuşu taklit edebilir. Bu kulaklık tuşlarının iki farklı türü bulunuyor ve kullanıcılar istedikleri kulaklık modeline kolaylıkla geçiş yapabiliyor.

Bunlara ek olarak ön paneldeki analog çubukların her iki ucunu ve doğrudan kendilerini kolayca değiştirebilirsiniz. Bu, gelecekte analog çubuklarla çalışma sorunları yaşayan kullanıcıların yeni bir kontrol cihazı satın almak yerine sadece bir analog modül satın alabilecekleri anlamına gelir.

Ek olarak, kullanıcılar hemen hemen her kontrol cihazında kör bölgeyi serbestçe artırabilir veya azaltabilir. Ölü Bölge, analog çubuğun oyuna az miktarda hareket iletmesini önleyerek analog çubuğun yapışkanlık sorununu azaltır. Ek olarak, kontrol cihazının tetik tuşlarının hareket mesafesini ayarlamak için arka düğmeler kullanılabilir. Bu sayede daha hızlı tepki vermeniz gereken oyunlarda tetik tuşlarının mesafesi azaltılabilir.

Peki siz izlediğiniz fragramdan sonra yeni oyun konsolu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir