Tam olarak 2000’li yılların hayatımıza getirmiş olduğu şeylerden bir tanesi de oyun konsollarıdır. Yıllar boyunca Nintendo, Xbox, Playstation gibi çeşitli ürünler çıkmış olduğundan beri hem ülkemizde hemde dünya geneli olarak yoğun ilgi gördü, çok sevildi ve çok kullanıldı. Bunlardan en sevilen oyun konsolu ise hiç şüphesiz Playstation oldu. Sony’nin üretimlerinden birisi olan bu oyun konsolunun toplamda 5 farklı çeşidi bulunuyor. Bu çeşitlerden en sonuncusu olan Playstation 5, çip üretimi kıtlığına denk gelmesi sebebi ile stoklarda çoğunlukla bulunamıyor. İlgi ve talep patlaması yaratan popüler oyun konsolu PlayStation 5’in heyecanla beklenen ikinci prototipi, şimdi açık artırmayla yeni sahiplerini buluyor.

Sony Aksesuar Portföyünü Genişletiyor Yeni kablosuz kulaklık yolda

800.000’e satışı gerçekleştirildi

Bu prototipin tasarımı Japonya’da gerçekleştirildi. Japonya’da tasarlanmış olan bu prototip Yahoo Açık Arttırlamaları sayesinde 800.000 Japon Yeni’de satıldı. Bu da Amerikan Doları olarak bakıldığında 5500’e tekabül ediyor. Normal Playstation 5’ten farkına bakacak olursak, Playstation 5’in ikinci prototipi ile güncel satışa sunulan versiyonu arasında çok da fazla bir fark bulunmuyor.Durum 1 ve Durum 2 olarak adlandırılan versiyonlar arasında farklılık göstermeyen bir satış sürümü, Açık/Beklemede, Sıfırlama, Çıkarma, Sistem Başlatma ve Ağ Başlatma göstergelerine, altı adet USB bağlantı noktasına ve bir LED ekrana sahip. Prototip konsola bakıldığı zaman, arka tarafta tek bir HDMI bağlantı noktası bulunurken, iki adet ethernet bağlantı noktası ve ek bir USB bağlantı noktası bulunuyor.

Playstation 5’in ikinci prototipini alan kişi lisans sorunlarından dolayı bu ürünü kullanamayacak. Ama koleksiyonerler için düşünüldüğü zaman bulunmaz bir parça olduğunu da unutmamak gerekir.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir