Son saatlerdeki haberlere göre, Sony’nin yaklaşmakta olan yeni oyun konsolu PlayStation 5 Pro ile ilgili detayların sızdırılmasıyla ilgili olarak içeriden bilgi sızdıran bir iş ortağına yönelik bir soruşturma başlattığı ortaya çıktı. PlayStation 5 Pro, son dönemde sıkça medya ve oyuncuların ilgisini çeken bir konu olmuş ve birçok sızıntıya konu olmuştu. Sony’nin, bu sızıntıları ciddiye alarak kaynağını bulmaya ve önlem almaya karar verdiği bildiriliyor.

Ancak, şimdiye kadar tam olarak hangi bilgilerin sızdırıldığına dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, PlayStation 5 Pro’nun teknik özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı gibi detayların sızdırıldığına dair bazı söylentiler var. Sony’nin bu olaya nasıl bir tepki vereceği ve alacağı önlemler ise ilerleyen günlerde daha netlik kazanacak. Oyuncu topluluğu ve medyanın da bu gelişmeleri yakından takip ettiği göz önünde bulundurulmalıdır.

PlayStation 5 Pro’nun Gizli Özellikleri Ortaya Çıktı

Güncel bilgilere göre, yakında duyurulması beklenen “Trinity” kod adlı konsol, teknik dokümanlara göre grafik işleme gücünü 10.28 teraflop seviyesinden 33.5 teraflop seviyesine çıkaracak. Bu, PS5 Pro ile PS5’e kıyasla üç kat daha iyi bir ışın izleme performansı sağlayacak demektir. Ayrıca, bazı durumlarda normal PS5’ten dört kat daha iyi bir ışın izleme performansı sunması bekleniyor. Konsol, 8K oyun deneyimini gerçekleştirecek ve aynı zamanda 4K 60 fps’yi her oyun için standart hale getirecek. Gözlemlenen sızıntılara göre, birçok oyunu 4K 120 fps’de çalıştırabilecek güce sahip olacak olan model, Sony imzalı PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) adlı bir teknolojiyi de destekleyecek. Bu teknoloji, DLSS ve FSR gibi çözünürlüğü düşük işleyecek ve yapay zeka desteğiyle yükseltilecek.

PlayStation 5 Pro Sızıntısı Sony'yi Harekete Geçirdi!
PlayStation 5 Pro Sızıntısı Sony’yi Harekete Geçirdi!

Bu yeniliklerle birlikte, konsolun 4K/8K performansı önemli ölçüde artacak ve özel bir makine öğrenimi mimarisi temel alacak. Ayrıca, özel bir yapay zeka işleme/çalıştırma birimine de sahip olacak. Diğer sızıntılara göre, PS5 Pro modeli PS5’ten farklı olarak bellek hızında %28’lik bir artışla 576 GB/s (18 GT/s) hızında bellek taşıyacak, işlemcisi aynı olacak ancak 3.85 GHz saat hızına çıkabilecek (High CPU Frequency Mode olacak) ve fiziksel disk sürücüsü gövdeden ayrılabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir