PlayStation 5 için Temmuz ile Eylül ayları arasında yapılan satışlar şirketin yüksek kullanıcıya ulaşmasını sağladı.

Sony tarafından yayınlanan son çeyrek raporları ile birlikte PlayStation 5 modellerinin kaç adet sattığı resmi verilerle açığa çıktı. Yapılan paylaşıma göre şirket küresel olarak 13 milyon 400 adet satış yaparak önemli bir başarıya ulaştı. Üstelik şirketin ciddi bir şekilde yaşadığı çip krizine rağmen yeni konsollarında böylesine yüksek bir performans göstermesi dikkat çekti.

Raporlarda ve uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde ise mevcut çip krizinin yaşanmamış olması halinde satışların çok daha fazla yüksek olabileceği vurgulandı. Toplamda 13 milyon 400 adet satmış olmasına rağmen son 3 aylık dönemde şirket 3.3 milyon cihaz sattı.

PlayStation 4 satışları da sürüyor

PlayStation 5 modelleri yüksek satış rakamlarına ulaşırken kullanıcılar PlayStation 5’in yanı sıra PlayStation 4 modellerine de ilgi gösteriyor. Aynı dönem içerisinde 200 bin adetten fazla PlayStation 4 satmayı başaran şirket, böylece konsolları ile yüksek bir gelir elde etmeyi başardı. PlayStation 4 için yapılan güncellemelerde çıkış tarihinden bugüne kadarki süreçte satış sayısının 11 milyon 600 bin olduğu belirtildi. 

Elde edilen satış rakamlarının PlayStation 4 ve PlayStation 5 arasındaki karşılaştırmalarında ise benzer bir eğilim olduğu görülüyor. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde PlayStation 5 modelinin satışı çok daha yükselecek. PlayStation serilerinin özellikle Kuzey Amerika pazarında daha fazla dikkat çekmesi satışların hızlı bir şekilde yükselmesini sağladı. Üstelik mevcut bölge ile ilgili yapılan son değerlendirmelere Nintendo’nun bölgedeki hakimiyetinin de büyük ölçüde kırıldığı belirtildi. NPD Group analisti Mat Piscatella’ya göre satış performansı o kadar iyiydi ki Nintendo’nun 33 aylık hakimiyet serisi kırıldı.

Sony, PlayStation 5, PS4, PS Plus ve PC oyunlarından rekor kâr elde etti

PlayStation 4 ve PlayStation 5 serilerinin yüksek satış rakamlarına ulaşması, sadece cihaz satışlarında değil oyun satışlarında da şirketin iyi bir gelir elde etmesini sağlamış durumda. Açıklamalara göre şirketin son 1 yıllık süre içerisinde oyunlardan elde ettiği gelir 26 milyar  Doları aştı.

Sony ayrıca yavaş yavaş PC segmentine doğru da genişliyor. Şirket, Horizon Zero Dawn ve Days Gone bilgisayar versiyonlarını piyasaya sürerek daha fazla oyuncuya ulaşmanın yollarını arıyor. Üstelik önümüzdeki aylarda iki yeni oyun daha piyasaya sürülecek. Uncharted ve God of War’ı da bilgisayarlar için satışa çıkaracak olan Sony, böylece ilerleyen dönemlerde daha fazla oyun gelirine sahip olabilecek. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir