PlayStation 5 için önümüzdeki günlerde yeni bir güncelleme yapılacak. Güncellemenin en önemli özelliği ise DualSense için geliştirmeler içermesi.

PlayStation 5 tüm dünyada en çok tutulan ve beğenilen PlayStation versiyonu olarak dikkat çekiyor. birbirinden iddialı oyunların geliştirildiği konsol için yeni güncellemeler de Sony cephesinden gelmeye devam ediyor. Yeni güncelleme haberlerinde ise Sony’nin PlayStation 5 revizyonu ile daha iyi bir deneyim sunacağı ifade edildi. Sony açıklamasına göre yeni güncelleme ile hem DualSense hem de DualSense kontrolcüler gelişmiş özellikler sunacak.

PlayStation 5 Güncelleme Testleri Başladı

PlayStation 5 güncellemesi için şu anda testle yapılmaya başlanmış durumda. Güncelleme için yapılan paylaşımlarda, güncelleme sayesinde DualSense cihazların mikrofon kalitesi daha da yükselmiş olacak. Üstelik daha iyi bir deneyim yaşanabilmesi adına arka plan gürültüsü de büyük oranda düşürülecek. Böylece online oyun oynayan PlayStation 5 kullanıcılarının iletişimi bundan sonraki süreçte çok daha kaliteli olacak.

PlayStation 5 Güncellemesi Sonrası DualSense Daha Yetenekli Olacak
PlayStation 5 Güncellemesi Sonrası DualSense Daha Yetenekli Olacak

Üstelik yeni güncelleme sonrasında kullanıcılar ekran paylaşma özelliğini kullanarak çok daha iyi bir deneyim yaşayacak. Açıklamalara göre ekran paylaşılması sonrasında oyunda etkileşim sağlanabilmesi adına işaretçiler ve emojiler kullanılabilecek.

Güncellemenin bir diğer özelliği ise güç göstergelerindeki kontroller olacak. Güncelleme sonrasında kullanıcılar PlayStation 5’teki güç gösterge parlaklığını istediği şekilde düzenleyebilecek. Düşük, yüksek ve orta seviye olarak 3 farklı kademenin yer alacağı ayar sayesinde kullanıcılar parlaklığı ayarlayabilecek.

5 Ülkede Testler Başladı

Güncelleme Beta olarak kullanıcılarla paylaşılmaya başlandı. Resmi olarak yapılan duyuruya göre ilgili özellik için “PS5 beta erişimi ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Fransa’daki (son sistem yazılımı beta sürümümüzle aynı ülkeler) seçilen katılımcılar için geçerli olacaktır.” denildi. Testlerin tamamlanmasının ardından ilgili özellik tüm PS5 kullanıcılarına sunulacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir