PlayStation 5 modelini satmak ya da hataları gidermek için sıfırlamanız gerekiyorsa PlayStation 5 fabrika ayarlarına sıfırlama adımlarını takip edebilirsiniz.

PlayStation 5, Sony’nin en popüler konsollarından birisi durumunda. Türkiye’de yüksek fiyatı nedeniyle alım gücünü zorlaştırsa da konsol konusunda piyasanın en iyi modellerinden birisi olan PlayStation 5 için fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği bulunuyor. Konsolunuzu satmak ya da mevcut hataları gidermek için fabrika ayarlarına sıfırlamayı tercih edebilişiniz.

PlayStation 5 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Nasıl Yapılır?
PlayStation 5 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Nasıl Yapılır?

PlayStation 5 Adım Adım Sıfırlama

PlayStation 5 fabrika ayarlarına sıfırlama işlemlerinde tüm verilerin silineceği unutulmamalı. Veriler sıfırlandığı için kullanıcılar tüm verilerini kaybedebilir. Bu tür riskleri almak istemiyorsanız PlayStation 5 veri yedekleme özelliğinden yararlanabilirsiniz. PlayStation 5 fabrika ayarlarına sıfırlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

Adım 1: Ayarları açın.

Adım 2: Sistem seçeneğini seçin.

Adım 3: Sistem yazılımı ve Seçenekleri sıfırla adımlarını takip edin.

Adım 4: Konsolu sıfırlayın seçeneğini seçerek ek bir onay daha verin.

Birkaç dakika sonra PlayStation 5’te sıfırlama işlemleri yapılmaya başlanacaktır. Otomatik olarak sıfırlanacak olan cihaz, standart kurum ekranı ile başlayacaktır. Eğer cihazı başkasına verecek ya da satacaksanız bu ekranda bırakarak teslim edebilirsiniz. Böylece yeni alacak kişiler, sıfırdan kuruluma başlayabilir. Eğer hatalar için sıfırlama yaptıysanız da kurulum adımlarını takip edebilirsiniz.

Eğer hatalar nedeniyle sıfırlama yoluna gidiyorsanız ayarlarda yer alan varsayılan ayarları geri yükle seçeneği ile tüm ayarları varsayılan düzeye çekebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir