PlayStation 4 en çok satan konsollardan birisi oldu. ikinci el satışı da yüksek olan PlayStation 4 fabrika ayarların nasıl sıfırlanır?

Sony’nin konsolda en çok sattığı modellerden birisi olan PlayStation 4, konsol dünyasında yepyeni bir sayfa başlatmıştı. Ancak uzun süreli kullanımlarda farklı yapılandırmalar ya da PlayStation 4’ün alım satımı söz konusu olduğunda PlayStation 4 fabrika ayarlarına sıfırlanması gerekir.  PlayStation 4 fabrika ayarlarına sıfırlama işlemlerinde kontrol paneli ve güvenli mod olarak 2 farklı seçenek vardır. İstediğinizi seçerek sıfırlama işlemlerine başlatabilirsiniz. 

PlayStation 4 Menüden Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Menü üzerinden PlayStation 4 sıfırlamak en kolay yöntemlerden birisidir. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz

  • Ayarlara > Hesap Yönetimi sayfasını açın.
  • Oturumunuzu kapatarak yeniden hesabınızda oturum açın.
  • Ardından ayarlar bölümünden sıfırlama adımlarını takip ederek cihazınızı sıfırlayın.

Fabrika ayarlarına sıfırlama başladıktan sonra 1 saate kadar sürebilir. Bu nedenle işlemler uzun sürse de endişe yaşanmamalıdır.  PlayStation’ın fabrika ayarlarına sıfırlanması, tüm verilerinizi siler ve oyunlarınızdaki ilerlemeler de sıfırlanır. PlayStation Plus üyesiyseniz tüm verilerinizi ve ilerlemenizi bulut sunuculara kaydedebilirsiniz. Ancak üyeliğiniz bulunmuyorsa flash sürücü takarak yedekleme yapabilirsiniz.

PlayStation 4 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Nasıl Yapılır?
PlayStation 4 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Güvenli Mod’dan PlayStation 4 Fabrika Ayarlarına Nasıl Sıfırlanır?

Güvenli mod, ayarlar üzerinden işlem yapamayan ya da çeşitli teknik sorunlar yaşayanlar için ikinci seçenektir.  Güvenli mod ile fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

PlayStation 4’ü kapatın.

İki bip sesi duyana kadar güç düğmesine basılı tutun. Yaklaşık 8 saniye tuttuktan sonra ikinci bip sesi gelecektir.

Güvenli modda sistemi açtıktan sonra dilerseniz sıfırlama yerine varsayılan ayarları geri yükleme de yapabilirsiniz. Ancak sıfırlama işlemlerini yapmak için sistem yazılımınızı yeniden yükleme aşamasını takip ederek sıfırlamayı başlatın.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir