Bir dönemin en iyi konsollarından olan PlayStation 3, sunduğu oyunlar ile birçok insanın takdirini kazanmış ve oldukça popüler bir hale gelmiştir. Hatta bu oyunlardan bazıları halen en çok istenilen oyunlardandır demek mümkündür. Şöyle ki Sony, 11 Kasım 2006 yılında bir zamanların popüler olan konsolu PlayStation 3 piyasada yerini aldı. PlayStation 3 oyunlarının bazıları efsane olarak halen adından söz ettirir. Bu oyunlar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Tüm zamanların en iyi 11 PlayStation 3 oyunu

Uncharted 2: Among Thieves

LittleBigPlanet

The Last of Us

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

God of War III

Killzone 2

Demon’s Souls

Heavy Rain

inFAMOUS 2

Yakuza 4

Ratchet & Clank Future: A Crack In Time

Among Thieves

Aksiyon-Macera türünde olan Uncharted 2: Among Thieves, Naughty Dog tarafından geliştirildi. 13 Ekim 2009 tarihinde çıkan Uncharted 2: Among Thieves adlı oyun PlayStation özel oyunu denildiğinde ilk akla gelen oyunların başında gelir. Uncharted’in en beğenilen oyunlarından Uncharted 2’de Topkapı Sarayı’na benzeyen İstanbul Saray Müzesi olarak adlandırılan bir mekan olarak oldukça dikkat çekiyor. Oyunun baş karakteri Drake ve ortaklarının hikayesi başladığı noktadan Nepal, Tibet, Himalayalar ve Amazonlara kadar uzuyor ve derinleşiyor. 

LittleBigPlanet

23 1612176699

Platform tarzındaki oyunlardan biri olan LittleBigPlanet, Media Molecule tarafından 27 Ekim 2008 tarihinde sunuldu. Şu an halen adından söz ettiren ve farklı oyunları da geliştirilen LittleBigPlanet serisi odlukça başarılı olup içerisinde bulmalarında da yer aldığı bir dünyadır. Oyunun baş karakteri olan bez bebek Sackboy, günümüzde oyun sektöründe hala popüler olan bir karakter. Burada her bölümde farklı engellerle karşılaşacaksınız. 

Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots

24 1612176713

Aksiyon-Gizlilik teması üzerine kurulan Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots oyunu Kojima Productions tarafından 3 Mart 2008 tarihinde geliştirildi. Adını altın harflerle yazdıran bu seri, PlayStation 3 için çıkış yapmıştır. Burada üçüncü şahıs bakış açısı ile oynanan başarılı bir deneyim yaşanıyor. Shadow Moses Operasyonu’ndan dokuz yıl sonra 2014 yılında ana karakter Solid Snake, zorlu düşmanı Liquid Ocelot’u bulmak için Güney Amerika bölgesine yolculuk yapar ve olaylar gelişir. 

God of War III

26 1612176748

Kendine has bir yere sahip olan God of War, halen popüler bir seri ve tüm hızıyla yeni oyunlar halen gelmeye devam ediyor. Oyunun başarılı karakteri Kratos, Yunan Mitolojisine dayanan bu heyecan verici hikayede Yunan Tanrılarını yok etmeye çalışacaksınız. 

Killzone 2

25 1612176731

Aksiyon-Bilim Kurgu türünde geliştirilen bu oyun PlayStation 3 için çıkış yapmış olan başarılı oyunlardan biridir. Birinci şahıs bakış açısı ile dahil odluğunuz oyunda, bilim kurgu deneyimi yaşayacaksınız. Burada dünyadaki doğal kaynakların bitmesi üzerine yeni bir dünya arayışına gireceksiniz. 

Demon’s Souls

27 1612176823

Aksiyon-Rol Yapma türünde geliştirilen Demon’s Souls oyunu FromSoftware stüdyosu tarafından geliştirildi. Zorlu oyunlar geliştirmekle adından söz ettiren FromSoftware stüdyosu, özellikle de Dark Souls serisi ile oldukça sinir bozucu bir deneyim sunar. Demon’s Souls oyunu, Dark Souls’dan önce çıkışını yaptı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir