Son dönemlerde uygulamaların telefonlardaki veri kullanımlarına yönelik bir dizi yenilik yapan Google, Play Store için güncellemeye gitti. Google tarafından yapılan açıklamalarda, uygulamaların artık hangi verileri, hangi amaç ile kullanılacağı detaylı bir şekilde yayınlanacağı belirtildi.

Kullanıcılar, Google Play Store’da yer alan veri güvenliği bölümünden tüm uygulamalar ile ilgili ayrıntılı verilere ulaşabilecek. Hangi uygulamanın kullanım sırasında hangi verilere ihtiyaç duyduğu ve bu verilere ihtiyaç duymasının nedeni ayrıntılı bir şekilde yer aldığından dolayı kullanıcıların herhangi bir tereddüt ya da güvenlik riski almadan güvenli bir telefon kullanımı sağlanacak.

Veri kullanımı kontrol altına alınıyor

Son yıllarda çok daha önemsenen veri kullanımına, kullanıcılar da daha fazla dikkat etmeye başladı. Uygulama veri kullanımı, yapılan değişiklikler ile artık tamamen kontrol altına alınmış durumda. Tüm geliştiricilerin 20 Temmuz 2022’ye kadar uyum sağlamak zorunda olduğu yeni özellik için uyum sağlamayanlara yönelik farklı tedbirler getirilecek. Bu nedenle şu anda uygulamaya giriş yapan ve izinlere dair bilgi almak isteyen kullanıcıların boş ekranlar ile karşılaşması mümkün. Ancak belirtildiği gibi 20 Temmuz sonrasında tüm boş ekranlar kaldırılacak.

Android işletim sisteminin daha güvenli bir hale gelmesi ve kullanıcıların beklentilerine göre şekillendirilmesi devam ettikçe, sistem çok daha fazla kullanıcıyı kendine çekmeyi başarıyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir