22 Ekim 2020 tarihinden bu yana kademeli bir şekilde kapatılmaya başlanan Google Play Müzik, bu ayın sonunda, son işlemini gerçekleştirecek. 24 Şubat günü Google, Play Müzik platformunu tamamen kapatacak. Aynı zamanda kullanıcı verilerinin platformdan tamamen silineceği de aktarıldı. 

Google, Play Müzik platformunu 22 Ekim 2020 gününden bu yana tüm dünyada kademeli bir şekilde kapatmak için adım atmıştı. Google tarafından da sık sık hatırlatılan kapatılma süreci, bu tarihte resmi bir şekilde gerçekleştirildi. Bu tarihten bugüne kadar Play Müzik, uygulamadan veya music.google.com web sitesinde kullanılmıyordu. Kullanıcılar, bilgilendirmelere rağmen uygulamayı açmak istediklerinde Google Play Müzik platformunun artık kullanılmadığına dair küçük bir hata ile karşı karşıya geliyorlardı. 

Bunun üzerine kullanıcılara son bir hatırlama yaparak tüm verileri YouTube Müzik platformuna aktarmaları gerektiğini dile getiren Google, şubat ayının son günlerine doğru artık bu imkan da olmayacak. 24 Şubat 2021’de Google, Play Müzik’teki tüm kullanıcı verileri tamamen silinecek. Yani, bu tarihten itibaren Play Müzik verileri YouTube Müzik’e aktarma imkanı söz konusu olmayacak. 

2 1612725063

Google Play Müzik artık tamamen kapatılıyor

Google Play Müzik verilerini aktarmak için gün darılıyor. 24 Şubat tarihine kadar verilerinizi YouTube Müzik platformuna aktarmanız gerekir. Aksi halde Play Müzik platformunda yer alan verileriniz bu tarihten itibaren silinecek. 

  • Müzik kitaplığınız
  • Öneri geçmişiniz
  • İndirdiğiniz müzikler
  • Çalma listeleriniz

Google Play Müzik Android uygulaması, kullanıcılara artık Play Müzik platformunun kullanılmadığını belirtmenin yanı sıra aynı zamanda mevcut verilerini de YouTube Müzik platformuna aktarmaları gerektiği dile getirildi. Aynı şekilde ise Play Müzik’in web sitesinden de içeriklerinize erişim sağlanıyor, söz konusu bu hizmetin artık aktif olmadığını ve mevcut verilerinizi de YouTube Müzik’e sınırlı bir süre içinde aktarma imkanının sunulduğunu hatırlatan bir bildirimle karşılaşıyorsunuz. Sadece Google’ın bu noktada ülkelere göre Play Müzik hizmetini hale kullanıma sunmaya devam ettiğini de hatırlatmak gerekir. Örnek vermek gerekirse; Android Authority tarafından aktarılanlara göre Güney Afrika, İngiltere ve Hindistan’daki bazı kullanıcılar hala Play Müzik’in uygulamasına ve web sitesine erişim sağlayabiliyorlar. Türkiye’de Google Play Müzik platformu kullanıma kapatıldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir