Pixel Fold, Google’ın en yeni katlanabilir akıllı telefon serisi. İşte Pixel Fold ile en iyi selfie fotoğrafları çekmenin 3 yolu…

Google Pixel Fold adıyla piyasaya sunulan Google’ın katlanabilir akıllı telefonu, katlanır yapısı ile farklı bir kullanım deneyimi sunuyor. Google’ın yazılım desteğini de ihmal etmediği bu modelde selfie çekmeyi sevenler için 3 yöntem ve öneri dikkat çekiyor.

Arka Kamera ile Selfie Çekin

Telefonun arkasında yer alan arka kameralar, gelişmiş özelliklere sahip. Ana kameranın telefoto lens ve ultra geniş lens ile desteklendiği Pixel Fold modelinde selfie için çok daha farklı bir yöntem mevcut. Bunun için kamera uygulamasını açtıktan sonra arka selfieye geç seçeneği ile selfie için arka kameraları devreye alabilirsiniz. Bunun ardından telefonu çevirmeniz yeterli. Fotoğrafı en iyi hale getirmek için dış ekrana bakmanız yeterli. Ön izlemeyi dış ekranda görebileceğiniz Google Pixel Fold, bu sayede hem kontrolü hem de daha kaliteli bir selfie çekimini sağlıyor. Üstelik geniş açılı lens desteği sayesinde Pixel Fold selfie fotoğraflarında daha fazla kişiyi tek kareye sığdırmak mümkün.

Pixel Fold ile En İyi Selfie'leri Çekmenin 3 Yolu
Pixel Fold ile En İyi Selfie’leri Çekmenin 3 Yolu

Tripod Yerine Masa Üstü Modunu Kullanın

Eller serbest video veya resim çekmek için telefonunuzda tripod kullanma gereksinimi de ortadan kalkıyor. Bunun için masaüstü moduna ayarlamanız ve iç kamerayı kullanmanız yeterli.

Masaüstü kamera modunu kullanmak için önce telefonunuzu dış ekranı aşağı bakacak şekilde düz bir yüzeye koyun. Ardından kamerayı çevir seçeneğini tercih edin. Arayüz dönecektir. Fotoğraf çekmek için hazır olduğunuzda deklanşöre basabilirsiniz.

Palm Timer ile eller serbest fotoğraf çekin

Pixel Fold selfie çekimi için tercih edebileceğiniz bir diğer özellik Palm Timer olarak adlandırılan yeni özellik. Pixel 6 ve sonrasında piyasaya sunulan modellerde yer alan bu özellik, Pixel Fold’da çok daha etkileyici.

Bu özelliği ayarlardan etkinleştirildiğinizde avucunuzu kameraya doğru tutmanızla birlikte geri sayım aracı başlayacaktır. Böylece geri sayıma kadar pozunuzu verebilirsiniz. Diğer modellerde telefonun açısını ayarlamanız ve zamanlayıcıyı başlattıktan sonra pozunuzu almanız için koşmanız gerekebilir. Ancak Pixel Fold’da sadece avuç içinizi göstermeniz yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir