Google tarafından Hindistan’da yapılan tanıtımda, Google Pixel akıllı telefon serinin yeni üyesi duyuruldu. Tanıtımda, Google Pixel 6a’ya Pixel Buds Pro eşlik etti.

Google Pixel 6a özellikleri neler?

Google beklenen tanıtımını gerçekleştirirken, en çok merak edilen sorular da yanıtlarını buldu. Google Pixel 6a özellikleri ve fiyatı tanıtımda açık bir şekilde paylaşılırken tanıtımda yer alan Pixel Buds Pro da özellikleri ile alanında iddialı olacağını şimdiden gösterdi.

İşte Pixel Buds Pro özellikleri

Yapılan tanıtımda Pixel Buds Pro, aktif gürültü önlemeyi destekleyen ilk Pixel model olarak öne çıkarıldı. Bazı Pixel cihazları ile sınırlı olsa da uzamsal ses kontrolü desteğinin getirildiği yeni kablosuz kulaklıklar, Google’ın bu alanda da iddialı olmak istediğini net olarak ortaya koyuyor.

Mercan, limon, sis ve kömür renk seçenekleriyle satışa sunulacak kablosuz kulaklıklar, tasarımıyla önceki modellerden ayrılıyor. Kulağa tam uyum sağlamak için özel olarak tasarlanan Pixel Buds Pro, gürültü engelleme konusunda çok daha başarılı. Yerleşik sensörler aracılığı ile kulaktaki basıncı da kontrol eden Google, yeni modeliyle kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Gürültü engellemenin yanı sıra şehir içi kullanımlarda ya da önemli yerlerde şeffaflık modu ile çevreyle olan bağlantıyı sağlayabilen kullanıcılar, TWS konusunda Google’ın özel teknolojisini deneyimleyebilecek. Zira şirketin ses mühendisleri 6 çekirdekli özel ses yongasıyla kulaklıklarda yepyeni bir dönem de başlatmış.

Pixel Buds Pro özellikleri
Pixel Buds Pro özellikleri

Pil kullanımında ise tek şarjla Buds Pro, gürültü engelleme özelliği kapalıyken 11 saate ve özellik açıkken ise 7 saate kadar kullanım sunuyor. Kutudan şarj ile bu süre 31 saate kadar çıkarılabiliyor. Yerleşik Google Asistan’a sahip olan modelde, 40 dilde gerçek zamanlı çeviri desteği bulunuyor.

Dokunmatik kontrollerde ise tek dokunuş, ses seviyesini ayarlamak için kaydırma ve ANC (Aktif gürültü engelleme) için dokunup basılı tutma gibi farklı modlar bulunuyor.

Pixel Buds Pro kaç para?

Pixel Buds Pro’nun fiyatı, tanıtımın Hindistan’da olması nedeniyle 19.990 INR olarak duyuruldu. Bu kapsamda ise ortalama 250 dolardan yeni modeller alıcı bulacak. Cihazların Türkiye fiyatı ise henüz bilinmiyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir