Google, bu yılki Google I/O etkinliğini 14 Mayıs’ta düzenleyecek. Etkinlik, yapay zekâ odaklı yeniliklerin öne çıkacağı bir platform olacak ancak bazı ürün duyuruları da bekleniyor. Bu duyurular arasında Google Pixel 8A’nın da tanıtılması öngörülüyor. Son sızıntıya göre, akıllı telefonun ekranıyla ilgili bazı detaylar ortaya çıktı.

Kamila Wojciechowska tarafından paylaşılan bilgilere göre, Pixel 8A’nın ekranı 120 Hz yenileme hızına sahip olacak. Ayrıca, ekranın Pixel 7A’ya göre daha parlak olacağı belirtiliyor. Wojciechowska’nın daha önce Pixel Fold’un görüldüğü bir videoyu resmi duyurudan önce paylaşması, son iddiasının güvenilirliğini artırıyor. Bu bilgiler, Pixel 8A’nın kullanıcılarına daha akıcı bir görüntü deneyimi sunacağını öne sürüyor.

Wojciechowska’nın Android Authority için yazdığı bir makaleye göre, Pixel 7A’nın maksimum parlaklık seviyesi 1000 nit iken, Pixel 8A’da bu seviyenin 1400 nite çıkacağı belirtiliyor. Ayrıca, USB-C girişi üzerinden sınırlı da olsa DisplayPort desteği sunulacağı ifade ediliyor. Pixel 7A, Pixel 7 serisine kıyasla daha gelişmiş kameralara sahipti. Ancak, Pixel 8A’de aynı seviyede bir kamera iyileştirmesinin beklenmediği ve geçen yılın kamera sisteminin korunacağına dair söylentiler bulunuyor.

Pixel 8A’nın Yeni Ekranı Rakiplerine Karşı Nasıl Bir Avantaj Sağlayacak?

Sızan bilgilere göre, Pixel 8A’nın yuvarlatılmış köşelere sahip olacağı belirtiliyor. Bu telefonun, Tensor G3 işlemciyle donatılması bekleniyor ve Pixel 7A ile benzer boyutlarda, 6.1 inçlik bir ekrana sahip olması öngörülüyor. Söylentilere göre, Pixel 8A’nın Pixel 8’e göre daha kompakt ve uygun fiyatlı bir versiyon olacağı tahmin ediliyor.

Pixel 8A'nın Yeni Ekranı Rakiplerine Karşı Nasıl Bir Avantaj Sağlayacak?
Pixel 8A’nın Yeni Ekranı Rakiplerine Karşı Nasıl Bir Avantaj Sağlayacak?

Pixel 8, Pixel 8 Pro’ya kıyasla daha az yapay zekâ özelliği içeriyor. Wojciechowska’ya göre, Google Pixel 8A’da bulunan Tensor G3 işlemcisi, Pixel 8’deki işlemciye kıyasla biraz daha kalın olacak ve daha fazla ısınma yaşatabilir. Ancak, Pixel 8A’da yapay zeka özelliklerinin sunulup sunulmayacağı hala belirsizliğini koruyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir