Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro Google’ın yeni üretken yapay zeka arama yöntemiyle donatılmış Circle to Search özelliğiyle kullanıcılara sunuluyor.

Google’ın Circle to Search özelliği artık dünya çapında Pixel 8 ve 8 Pro’ya da gelecek. Bu özellik ile Google aramasında daire çizmeyi sağlıyor. Yine özellik, resim veya metinler üzerine karalamalar yapmaya da olanak tanıyor. Bu sayede arama yapmak daha sezgisel ve kolay bir hal alıyor. İşte detayları haberimizde sizler için derledik…

 

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro Telefonları Circle to Search özelliğiyle geliyor!

Bu özellik ilk kez Samsung Galaxy S24 serisinde ortaya çıkmıştı. Daha sonra Google sevilen bu özelliği Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’ya entegre ederek kullanıma sundu. Bu sayede Google Pixel 8 ve Pixel Pro serisinde Circle to Search özelliğini başlatmış oldu. Böylece kullanıcılar daire içine alma, vurgulama veya dokunma gibi hareketleri kullanarak arama yapabilmesi sağlandı.

Android telefonlarda ekrandaki her şeyi görsel olarak aramak mümkün hale geldi. Android telefonlar bu özellik için Google Lens’i kullanabiliyor. Tabi özellikler yalnızca bununla sınırlı değil. Google, buna ek olarak Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da Circle to Search özelliğiyle birlikte hızlı aramalar için üretken yapay zeka kullanılabilir durumda olacak.

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro Google'ın yeni üretken yapay zeka arama yöntemiyle donatılmış Circle to Search özelliğiyle kullanıcılara sunuluyor.

Aslında bu yeni özelliğin önemli bir amacı bulunmakta. Bu özellik sayesinde Google Arama’yı günlük etkinliklere sorunsuz bir şekilde entegre edebilecek. Böylece sosyal uygulamalardaki video veya resim gibi içeriklerden çıkmadan kolayca arama yapabilinecek.

Peki bu özellik nasıl çalışır durumda olacak? Bir resim veya ekran görüntüsüyle Google uygulamasına gitmek yerine, ana sayfa düğmesine veya gezinme çubuğuna uzun basmalısınız. Ardından merak ettiğiniz şeyi daire içine almalısınız. Bir metin istemiyle aramayı değiştirebilirsiniz. Böylece daha fazla bilgi içeren bir kart açılacak. İşiniz bittiğinde ise kaydırarak uzaklaşabilirsiniz.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar aramaları doğrudan herhangi bir uygulamadan başlatabilecek konumda olacak. Böylece tarayıcıya geçme ihtiyacı ortadan kalkmış olacak. Ayrıca video izleme gibi etkinlikler sırasında bilgi arama verimliliği de artışa geçmiş olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir