Piyasaya sunulduğu ilk günden itibaren hataları ile gündemden düşmeyen Pixel 6 serisinde yeni bir hata daha yaygın bir şekilde raporlanmaya başladı. Otomatik ekran döndürme sorunları yaşayan kullanıcılar, şu an için bu soruna bir çözüm bulunmasını bekliyor.

Google, Android 12 işletim sistemine sahip Pixel 6 akıllı telefon serisini 2021 yılı itibariyle piyasaya sundu. Ancak yeni modellerin piyasaya sunulması hemen ardından yaygın bir şekilde parmak izi tarayıcısı hataları alınmaya başladı. Bir sonraki süreçte ağ sorunları ve ekran çatlama problemleri yaşanırken şimdi yeni bir problem daha listeye eklendi.

İlk olarak Android Police’te yer alan gelişmeye göre Pixel 6 modellerinde ekran döndürme ya hatalı ya da hiç çalışmıyor. Telefonun sensörlerinin bu ekran döndürme işlemlerine hiçbir şekilde yanıt vermemesi, telefonun portre modunda kullanılmasını zorunlu kılıyor. Konu ile ilgili yapılan tüm teknolojik incelemelerde yazılımsal bir problemin olmadığı belirtilirken, kaynakta bu problemin sensörlerden kaynaklandığı öne sürüldü. Özellikle sensörler üzerinden yapılan testlerde sensörlerin beklenildiği gibi çalışmadığının tespit edildiği belirtildi. Böylece Pixel 6 serisinde kullanıcıları tedirgin eden yeni bir problem daha ortaya çıkmış oldu.

Pixel 6 ekran döndürme sorunu nasıl giderilir?

Yaşanan bu problemin paylaşılmaya başlanmasının ardından pek çok yeni Pixel 6 kullanıcısı da telefonlarında benzer hatalar yaşadığını raporlamaya başladı. Şu an itibarıyla telefonlarda yaşanan bu sorunun çözülebilmesi için sunulan ya da önerilen bir çözüm bulunmuyor. Ancak gündemde çok yaygın bir şekilde yer alan gelişmelerden Google’ın da haberdar olduğu ve önümüzdeki günlerde konu ile bir ilgili açıklama yapması bekleniyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir