Google geçtiğimiz gün tanıttığı Pixel 6 serisiyle birlikte etkileyici özellikleri de kullanıcılara sunacağını gösterdi. Yeni modellerde en çok dikkat çeken özelliklerden birisi de Magic Eraser olarak adlandırılan sihirli silgi oldu. Fotoğraflarda istenmeyen nesne ve alanları otomatik bir şekilde kaldırmaya yardımcı olan yeni kamera, böylece fotoğraflardaki kullanıcı deneyimini de üst seviyeye çıkardı.

Tanıtım sonrasında dünyanın farklı yerlerinden Pixel 6’nın Magic Eraser özelliği kullanılarak çekilen fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Yapılan ilk denemeler, teknolojinin kamera alanında yepyeni bir dönem başlatacağını net olarak gösterdi.

Her ortamda istenen sonucu vermeyebilir

Twitter’da teknoloji editörü Kate Bevan tarafından paylaşılan ilk fotoğraflar, Pixel 6’daki özelliğin çalışmasında bazen sorunlar olabileceğini da gösterdi. Zira ünlü editör arkasında duran iki aracın kaldırılması adına Pixel 6’nın yeni özelliğini kullanmak istedi. Ancak arkada çok fazla obje olması ve araçların çok geniş bir alanı kaplaması nedeniyle ortaya çıkan sonuç çok tatmin edici olmadı.

FCFQT4vXMAIHbKw
FCFQUYrXEAAWYfA

Yol, ağaç, çalı ve çimenlerle kaplı bir arka planda Pixel 6’nın teknolojisinin kafası biraz karışmış görünüyor. Ancak gökyüzü, kumsal gibi daha düz arka planlarda ortaya çıkan sonuçların çok daha başarılı olduğu söylenebilir. Bevan nesne kaldırma özelliğinin yanı sıra orijinal fotoğrafa biraz bulanıklık efekti ile çekimler yaptı. Bu aşamada daha başarışı bir sonuç ortaya çıkarken kameranın odak noktasını belirlemede bazı sorunlar yaşadığı görüldü.

FCFQVszXIA0H8ml

Özellikle yol çizgilerinin de ön plana alınması, dikkat çekti. Ancak tüm bunlara rağmen atlanmaması gereken bazı detaylar var. Zira şu anda resmi olarak son tüketiciye sunulmayan cihaz ve yazılımlar için hala geliştirmeler yapılabilir. Bununla birlikte çekim yapan kişilerin yeteneğine bağlı olarak da fotoğraflardaki sonuçlar değişkenlik gösterebilir.

Reddit’de farklı bir çalışma daha paylaşıldı

Teknoloji editörünün paylaşımını ardından Pixel 6 serisinin Magic Eraser özelliği hakkında farklı bir paylaşım da Reddit’te yer aldı. Bu çalışmalar ise çok daha etkileyiciydi. Bir mekânda çalışan ve müşterileri ortadan kaldırmaya çalışan kullanıcı, yaptığı çalışmanın öncesi ve sonrasını paylaştı. Kaldırılan kişilerin gölgelerinin fotoğraflarda kalması dışında dikkat çeken büyük bir hata görünmüyor.

Pixel 6 serisinin sihirli silgi özelliği önümüzdeki günlerde çok daha fazla gündemde yer alacağı rahatlıkla söylenebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir