Pinterest bugün, kullanıcıların Shuffles kolaj içerikleri üzerinden alışveriş yapabilmesi için entegrasyon yollarını test ettiğini duyurdu. Pinterest’in kolaj yapma uygulaması olan Shuffles, geçtiğimiz Kasım ayında genel kullanıma sunulmuştu.

Shuffles’ı kullanmak için kullanıcılar Pinterest’in kendi fotoğraf kütüphanesini kullanarak veya iPhone’larının kamerasıyla eklemek istedikleri objelerin fotoğraflarını çekerek kolajlar oluşturuyor. Yalnızca iOS’a özel uygulama ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılabiliyor.

Shuffle’lar artık normal pinler gibi tüm alışveriş özelliklerine sahip olacak. Kullanıcılar kolajlarda kullanılan ürünlerin tek tek üzerine dokunarak marka, fiyat ve diğer ürün bilgilerini görebilecek ve benzer ürünlerle karşılaştırarak alışveriş yapabilecekler.

Şirket bir blog yazısında yeni özellik hakkında bilgi verdi:

“Platformdaki Alışıldık ürün keşfinin aksine, Shuffles bu deneyimi ilham verici ve eğlenceli hale getiren bir interaktifliğe sahip. Z kuşağı, akranlarıyla birlikte yeni ve ilgili içeriklerin derlemesini yapıyor ve bu da hızla modaya uygun, alışveriş yapılabilir fikirlerden oluşan bir pazar oluşturuyor. Shuffle’ların birden fazla Pin ‘den ürün kesitlerinin katmanlarını içerebilen yüksek yoğunluklu yapısı, tüketicilerin daha derine inmesine ve aynı Pin’leri içeren diğer Shuffle’larla bağlantı kurmasına olanak tanıyor. Tüketici davranışlarının nasıl geliştiğine bakarken, alışverişten başlayarak Shuffles kolaj içeriğini Pinterest’e entegre etmenin yollarını test ediyoruz.”

Shuffles uygulaması ara yüzü

Pinterest reklam veren ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor

Pinterest ayrıca, reklam verenler için “Pinterest Premiere Spotlight” adı verilen ve bir markayı aramada belirgin bir şekilde sergileyen yeni bir yer alma özelliğini geliştirdiğini duyurdu. Şirket, bu özellikle reklam verenlerin Shufflesta ki kullanıcılara ulaşmaları için yeni bir yöntem olarak sunmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Pinterest’teki aramaların yüzde 97’si markasız

Şirket, Pinterest’te en çok yapılan aramaların %97’sinin markasız olduğunu, yani kullanıcıların platformda yaptıkları aramalara genellikle bir marka adı girmediğini söylüyor. Pinterest, bu durumun markalara, tüketicilerin keşfetme aşamasından satın alma kararına olanak tanırken ayrıca keşfedilme fırsatı da verdiğini belirtiyor. Şirket, önümüzdeki aylarda markaların kullanıcılarla bağlantı kurmasına yardımcı olacak ek yollar sunmayı planlıyor.

Pinterest’teki markalara ait dijital katalogların durumu

Pinterest ayrıca, markaların tüm ürün kataloglarını platforma yüklemelerine ve ürünlerini dinamik Ürün Pin’lerine dönüştürmelerine olanak tanıyan Katalog özelliği hakkında bazı yeni istatistikler paylaştı. 

Şirket, dijital kataloglarını platforma yükleyerek ya da entegre ederek platformda mağaza açan satıcıların sayısında %66’lık bir artış görüldüğünü ve dünya genelinde aktif alışveriş akışlarında yıldan yıla %70’lik bir büyüme kaydedildiğini açıkladı.

En son kazanç açıklamasının bir parçası olarak Pinterest, platformunun şu anda dünya çapında aylık 450 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu ve bunun bir önceki yıla göre %4’lük bir artış olduğunu açıkladı. Pinterest, son birkaç yıldır alışveriş deneyimini geliştirmeye odaklandı. Şirket ayrıca videolar da dahil olmak üzere kullanıcıların bütün içerikler aracılığıyla alışveriş yapabilecekleri bir mekanizma geliştirmek istediklerini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir