Pinterest, içerik oluşturucular için Hikaye Pinleri ve analiz araçları da dahil olmak üzere bir dizi yeni araç sunuyor.

Pinterest, bir dizi özellik ve ilk hikayeleri içeren “yaratıcılar için şimdiye kadarki en büyük güncellemelerini” başlatıyor.

Şirket yaptığı duyuruda şu sözleri sarf etti:

Bu yeni yayınlama ve ölçüm araçları, içerik oluşturuculara sürükleyici ve kapsamlı hikayeleri doğrudan Pinterest üzerinde kolayca yayınlama ve ilham verici fikirler ve takip edilecek kişiler arayan Pinner’lara ulaşma yolları sunacak.

 Pinterest Hikayesi Pinleri

Pinterest’in, artık tüm sosyal medya platformlarında bulunan bir özellik olan hikaye versiyonunu tanıtması sadece kısa bir süre aldı.

Bu haftanın başlarında LinkedIn hikayelerinin yayınlanmasının ardından şimdi de Pinterest hikayelerinin yayınlanması ile hikayelerin ön planda olmadığı platformlar neredeyse kalmadı.

Yapılan açıklama şu şekildeydi:

Hikaye Pinleri, içerik oluşturuculara videolar, seslendirme, resim ve metin katmanıyla dinamik ve görsel hikayeler anlatmanın bir yolunu sunan yepyeni bir Pin ve yayınlama seçeneğidir.

Yeteneklerini, tutkularını ve yaratıcılıklarını paylaşmaya istekli olan içerik oluşturucuların bir web sitesine ihtiyaç duymadan doğrudan Pinterest’e akmasını kolaylaştırıyoruz.

 Pinterest, hikayelerini çeşitli şekillerde normal pinlerden daha ilgi çekici ve eyleme geçirilebilir hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Hikaye pimleri ile diğer hikaye türleri arasındaki en büyük fark, profilinize kalıcı olarak kaydedilebilmeleri ve zaman içinde keşfedilebilir kalabilmeleridir.

Pinterest yöneticisi tarafından yapılan bir diğer açıklama da şu şekilde:

Yeni, olumlu ve ilham verici fikirlerin Pinterest’te her zaman keşfedilebilir olmasını sağlamak bizim önceliğimizdir. İçerik oluşturucular, dünyanın her yerinden insanlara ilham veren içerikler oluşturan Pinterest’in kalbi ve ruhudur. Pinterest’in sadece ilham alınacak bir yer değil, aynı zamanda insanların başkalarına ilham verebileceği bir platform olmasını istiyoruz.

 Kullanıcı profillerine ek olarak, hikaye iğneleri ana sayfa özet akışında, arama sonuçlarında ve Bugün sekmesi gibi yerlerde de görünecektir.

Hikaye Pini Nasıl Yayınlanır

Hikaye pimleri, uygulama içi kamera kullanılarak doğrudan Pinterest’te oluşturulabilir.

Kullanıcılar video kaydedebilir, birden fazla görüntü ekleyebilir ve görsellerin üzerine özel yazı tipleriyle metin yerleştirebilir.

Pinterest kullanıcıları, hikayelerine, gerekli malzemeler veya kendin yap malzemeleri gibi ek ayrıntılar içeren bir tamamlayıcı sayfa da ekleyebilir.

Hikaye pimleri keşfedilebilir kaldığından ve 24 saat sonra kaybolmadığından, kullanıcılar bunları konulara veya ilgi alanlarına göre kategorize etmek için hashtag ekleyebilir.

Pinterest Analizleri

Pinterest, kullanıcıların zaman içindeki performanslarını ve ilerlemelerini takip etmeleri için yeni analiz araçları ve bir etkileşim sekmesi başlatıyor.

Kullanıcılar, ayrı kalemlerle ilgili istatistikleri bulabilir veya içerik performansının daha ayrıntılı bir görünümünü gösteren yeniden tasarlanmış analitik panosunu görüntüleyebilir.

Bu özellikler artık kullanıma sunulmaya başlıyor. ABD’deki Pinterest kullanıcıları bugün iOS, Android ve web’de hikaye pimleri görmeye başlayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir