Sosyal medya şirketi Pinterest, 2022 yılının aralık ayında işe alma faaliyetlerini yavaşlatarak, işe alım ekibinde de azaltma çalışmaları yapmıştı. 

pinterest de kuculmeye gidiyor isten cikarmalar kaldigi devam ediyor 1

Kullanıcılara kendilerine ait çevrim içi pano oluşturma, resim depolama ve paylaşma işlemlerini gerçekleştirmeye imkan sağlayan Pinterest, son zamanlarda çalışanlarına yönelik aldığı kararla gündemde.

Son aylarda işten çıkarmalarıyla gündeme gelen teknoloji firmalarının arasına Pinterest de katıldı. Daha önce Microsoft, Amazon, Meta ve Google da binlerce kişiyi işten çıkartmıştı.

Pinterest, Bloomberg’de yer alan haberlere göre 150 kişiyi daha işten çıkarma kararı aldı. Daha önce 4.000’e yakın çalışanı olan Pinterest’in bu kararının toplam iş gücünün %5’den daha küçük bir kısmı içerdiğini ve bu karardan şirketin birbirinden farklı birimlerinin etkileneceğini belirtti.

Pinterest sözcüsü işten çıkarmaların devam ettiğini doğruladı ve yaptığı açıklamada “ Şirket önceliğimize ve uzun vadeli stratejilerimize uygun olacak bir şekilde değişiklikler yapıyoruz” dedi. Ayrıca işten çıkarılacak kişi sayısı hakkında net bir rakam vermezken, işlerine son verilen çalışanlarına tazminat ödeneceğini, çeşitli yan haklar sağlanacağını, ayrılık paketleri ve diğer tüm hizmetlerde desteklerine devam edeceklerini belirtti.

Pinterest 2022 Yılan Ait Çeyrek Kazançlarını 6 Şubat’ta Açıklayacak

Pinterest’in işten çıkarma haberi, kazanç açıklamasından daha önce geldi. Pinterest’in hisse senedi fiyatlarında %16 artış gözlemlenirken, bu oran son 12 ay içerisinde %2,3’e düştü. İşten çıkarmaların iş gücünde kısa süreli kesintiye yol açacağı düşünülse de önümüzdeki hafta açıklanacak olan kazanç miktarını beklemek çok daha doğru gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir