Rakiplerinin yükselişine karşı etkin bir şekilde cevap veremeyen Pinterest, alışveriş yapılabilir canlı videolar olarak yeni özelliğini sunmaya hazırlanıyor.

Görsel olarak ilham veren içeriklere ev sahipliği yapan Pinterest, geçtiğimiz günlerde yaptığı tanıtımda canlı olarak yayınlanacak olan videolarda alışveriş yapılabilmesi adına yeni özelliklerin geliştirildiğini duyurdu. Ünlü isimlerden destek alan Pinterest, tasarımcı Christian Siriano ve olimpik dalgıç Tom Daley’i konuk ettiği tanıtımlarıyla yeni özelliğine vurgu yaptı ve sektörde dikkat çekmeyi başardı.

Pinterest’te yeni pilot çalışmalar başlatıldı!

Pinterest’te yeni özellik için pilot aşamalar başlatılmış durumda. Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen pilot testler ile birlikte kullanıcılar Pinterest içeriklerinde artık videoları görebilir ve video izlerken video içeriğindeki ürünleri satın alabileceği linkleri, videonun hemen alt kısmında keşfedebilir. Üstelik canlı olarak yayınlanan tüm içerikler kayıt altına alındığından dolayı canlı yayınları kaçıran kullanıcılar için herhangi bir sorun yaratılmayacak. Böylece kayıt altına alınmış içerikler üzerinden de yine kullanıcıların videoları izlemesi ve videolar üzerinden alışveriş yapabilmesi mümkün.

Canlı videolar hakkında ön izlemeler ve kullanıcılar tarafından ayarlanabilecek hatırlatıcılar yeni araçlar olarak Pinterest’e eklenecek. Canlı olarak yayınlanan içeriklerde ise Pinterest genelinde olduğu gibi kendin yap, cilt bakımı, güzellik, mutfak, ev dekorasyonu gibi kategoriler ön planda.

Shoppable kısmına dikkat!

Shoppable olarak adlandırılan alışveriş yapılabilir ürünler listesi, her videoda yer almaya başlayacak. Videoda yer alan herhangi bir ürün, içerik oluşturucular tarafından özel olarak etiketlenerek ürünlere ulaşılabilecek linkler eklenecek. Hazırlanan içerikler, Pinterest videolarında yer alan yeni shoppable bölümünde listelenmeye başlanacak. Böylece videodaki bir ürünü satın almak isteyenlerin araştırma yapmasına gerek kalmadan direk ürün sayfasına yönlendirilmesi kolay bir şekilde ürünü satın alabilmesi.

shoppable

Canlı alışveriş deneyimlerini mümkün kılacak olan yeni sistem, Pinterest üzerindeki gelirlerin artmasını destekleyebilir. İçerik oluşturucular özel anlaşmalar yaptığı firmalarla ya da komisyon sistemleri sayesinde daha fazla kazanç elde etme imkânına sahip olabilir. 

Konuyla ilgili Pinterest sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Pilot aşamada Pinterest TV bölümlerine ev sahipliği yapan içerik oluşturucular, bazı içerik oluşturucuların canlı bir bölümden sonra takipçilerini ikiye katlamasıyla birlikte platformdaki takipçi sayısını önemli ölçüde artırdı” denildi.

“Para kazanma yollarını geliştiriyoruz”

Pinterest tarafından yapılan resmi açıklamada ise şirket, “Pinterest TV’ye yeni başlıyoruz ve Pinlerde bağlı kuruluş bağlantıları aracılığıyla komisyon kazanma ve sponsorlu içerikte markalarla ekip oluşturma da dahil olmak üzere içerik oluşturucuların ve yayıncıların Pinterest’te para kazanma yollarını geliştiriyoruz” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir