Picasa nedir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Picasa’da fotoğraf düzenleme ve paylaşma gibi bilmeniz gereken her şeyi ayrıntılı olarak açıkladık.

Picasa nedir, nasıl kullanılır gibi sorulardan yola çıkarak fotoğraf düzenleme programları arasında özel bir yeri olan Picasa hakkında detaylı bir yazı hazırladık. O zamanlar ücretsiz ve gelişmiş özelliklerle oldukça popüler bir program olan Picasa, dünyanın en popüler fotoğraf düzenleme yazılımlarından biri olarak biliniyordu.

Bu, Google onu alana kadar açıktı. Google tarafından satın alındıktan ve birkaç yıl önce kapatıldıktan sonra beklenmedik olaylar meydana geldi.

Google’ın Picasa’nın durdurulmasıyla ilgili açıklamasında, daha akıllı bir fotoğraf uygulaması elde etmek için Google Fotoğraflar’a çok fazla koz verdiklerini ve bu nedenle Picasa’yı durdurma kararı aldıklarını söylediler.

, programın artık mevcut olmadığı anlamına gelmez. Ancak kullanıcılar, Picasa’nın artık güvenlik güncellemeleri almadığını bilmelidir. Programda bir güvenlik riski varsa bu sizin için olabilir. Çünkü bu, birkaç yıl önce başlatılan bir programdır. Bu nedenle şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Gerekli bilgi ve uyarıları verdiğimize göre artık Google’ın yıllar önce satın alıp rafa kaldırdığı Picasa projesi hakkında bilgi alabiliriz.

Picasa nedir?

Picasa ilk olarak 2002’de piyasaya sürüldü. Bir süre sonra Google yazılımı satın aldı ve ücretsiz yazılım olarak insanların kullanımına sundu. İlk çıkışından bu yana pek çok değişikliğe uğradı ve her geçen gün daha da kullanışlı hale geliyor.

Picasa Web Albümleri Tekrar Kullanıma Sunuldu!

Picasa, bir zamanlar en kolay resim düzenleme programlarından biri olarak kabul edildi. Kullanıcılara sunduğu kolaylık, sunduğu birçok düzenleme seçeneğiyle birleşince harika bir fotoğraf uygulaması ortaya çıktı. Picasa sayesinde fotoğraf düzenleme için harcanan zaman yarı yarıya azaldı.

Picasa’yı Photoshop veya Gimp gibi programlardan ayıran ana avantajı, basit ve kullanımı kolay bir arayüze sahip olmasıdır. Diğer fotoğraf düzenleme programları kadar karmaşık değildi ve Paint kadar basit değildi ama çok popülerdi.

Picasa nedir sorusunun cevabını verdiğimize göre artık Picasa nasıl kullanılır sorusuna cevap verebiliriz. Bu konuda, fotoğrafları düzenlemeyi, kolaj oluşturmayı, paylaşmayı ve daha fazlasını öğreneceksiniz.

Picasa’yı nasıl kullanırım?

  • Albümleri düzenleyebilir
  • Fotoğraf düzenleme mümkündür.
  • Kolaj oluşturma işlemleri yapılabilmektedir.
  • Görüntüler doğrudan gönderilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir