Fotoğraf düzenlemelerinde çok kullanılan Photoshop uygulaması için en iyi dizüstü bilgisayarlar hangileri? İşte Photoshop için en iyi 5 dizüstü bilgisayar…

Fotoğraflar üzerinde düzenlemeler ya da çeşitli manipülasyonlar yapacak kişilerin yaygın bir şekilde kullandığı araç Photoshop. Adobe tarafından geliştirilen uygulama üstelik artık görüntü oluşturma ve dolgu gibi pek çok işlemde yapay zeka özelliklerini devreye aldı. işlemlerin çok daha basit bir şekilde yapılmasını sağlayan bu güncelleme, Photoshop uygulamasının sistem gereksinimlerinin de yükselmesine neden oldu. Photoshop’u profesyonel olarak kullanan ve işi bu olan kişilerin ise bu gereksinimleri karşılayacak iyi bilgisayarlar arasından seçim yapması gerekiyor. İşte piyasada tercih edebileceğiniz en iyi Photoshop bilgisayarları…

İşte Photoshop İçin Tercih Edebileceğiniz En İyi 5 Dizüstü Bilgisayar

Photoshop’ta genel resme bakmak her zaman için iyidir. Bu nedenle seçilecek bilgisayarlarda yüksek ekran boyutları tercih edilmeli. Bu konuda ideal oran ise 16 inç. Doğru ve dinamik renklere sahip yüksek çözünürlüklü bir ekran ise tek başına yeterli değil. Geniş renk kapsamı ve doğruluğu sunacak bir panel tasarım söz konusu olduğunda olmazlar arasında. Kuşkusuz bir diğer detay bellek. En az 16 GB bellek ile çalışmak performansınızın artmasını sağlar.

Photoshop İçin En İyi 5 Dizüstü Bilgisayar

Apple MacBook Pro 16

Photoshop için genel olarak en iyisi olarak kabul edilen MacBook Pro versiyonunda güçlü performans, parlak ve renkli ekran, uzun dayanan pil ömrü ve ürün kalitesi dikkat çekiyor. Renk doğruluğunda sorunlar yaşanabilse de piyasadaki en iyi model MacBook Pro 16. Apple’ın titiz çalışmasıyla ortaya çıkan model Photoshop kullanmak isteyenler için de ideal. 16 inçlik versiyonda yüksek ekran çözünürlükleri ve güçlü performansı işleri kolaylaştırıyor. M3 işlemci ile desteklenen model, bu sayede performans sorunlarını da ortadan kaldırıyor.

image 41

Asus ProArt Studiobook 16 OLED

Yerleşik Photoshop araçlarına sahip en iyi dizüstü bilgisayar olarak öne çıkan Asus ProArt Studiobook 16 modelinde dokunmatik yüzey ve kalem ile işler çok daha kolaylaşıyor. Güçlü performansını OLED kalitesiyle birleştiren Asus, yüksek fiyatı ile handikap yaratmış olsa da ProArt Studiobook 16 Photoshop için en iyi modellerden birisi. ProArt Creator Hub yardımcı programı aracılığıyla Photoshop özelliklerine ve işlevlerine özel erişim sağlayan modelde fotoğraf düzenleme gibi iş akışlarını kolaylaştırmak için verimlilik arttırılıyor. Bu özel araç, modeli farklı kıldığı gibi rakiplerine avantaj sunuyor. OLED ekranda %97 Adobe RGB ve %100 DCI-P3 kapsamı sağlanıyor.

image 42

Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2

Photoshop için en iyi taşınabilir dizüstü bilgisayar olan Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2, Lenovo imzasını taşıyor. Profesyonel çalışmalara açık olan yeni modelde keskin OLED ekranıyla tüm detaylara hakim olabilirsiniz. Lenovo modellerindeki dayanıklı malzemelerin yer aldığı Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2’de düşük pil ömrü ve ayrı GPU’nun olmaması en büyük handikaplar arasında. Mobil kullanımlar için daha düşük boyutlardaki 13 inçlik Lenovo ThinkPad Z13 modelini tercih edebilecek kişiler, AMD Ryzen 7 Pro 7840U’dan güç alıyor. entegre AMD Radeon 780M grafik kartının kullanıldığı model iş akışlarında yeterli olsa da Photoshop ve görsel kalite söz konusu olduğunda durumu idare ediyor. 3,2K OLED ekranında %96 Adobe RGB ve %100 DCI-P3 desteği sunan modelde OLED panel ile çalışmak oldukça eğlenceli.

image 43

HP Spectre x360 16 2024

Listeye giren bir diğer model HP Spectre x360 16 2024. Photoshop için en iyi dönüştürülebilir 2’si 1 arada model olmasıyla öne çıkan modelde iyi performans ve tablet modunda dahi yüksek ekran özellikleri dikkat çekiyor. kaliteli OLED ekranı ve klavyesiyle öne çıkan yeni modelde, kalem kullanımının da desteklenmesi modelin rakiplerine göre öne çıkmasını sağlıyor. 16 inçlik ekrandaki bir tablet kullanımda pratik olmasa da sabit bir düzeyde iyi bir iş çıkarıyor. 14. nesil Intel Core Ultra 7 155H ile kullanım sunan modelde 2,8K OLED ekran, Adobe RGB’nin %96’sını ve DCI-P3 renk alanlarının %100’ünü destekliyor. Ekranın renk doğruluğu ise 1,11 DeltaE.

image 44

Asus Zenbook 14 Q425

Listeye girmeyi başaran bir diğer model ise Asus Zenbook 14 Q425. Photoshop için en iyi bütçeli dizüstü bilgisayar olarak öne çıkan fiyat performans modelinde güçlü performans, dinamik OLED ekran, dikkat çekiyor. ekranın Full HD+ desteği ve entegre grafik birimi ise en büyük handikaplar. Ancak fiyat performans kapsamında yeni model tüm bunları unutturuyor. Çok yüksek ücret ödemek istemeyenlerin tercih edebileceği bu modelde Spectre x360 16 ile aynı Core 7 155H kullanılıyor. Entegre Intel Arc grafikleri çoğu entegre modele göre çok daha fazla avantaj sağlıyor. 14 inçli ekranda OLED ile Adobe RGB’nin %97’sini ve DCI-P3’ün %100’ünü sunuyor.

Photoshop kullanmak için tercih edilebilecek en iyi 5 dizüstü bilgisayar; güç, fiyat ve markalara göre seçim imkanı sağlıyor. Eğer bilgisayarınızda en çok kullanacağınız uygulama Photoshop ise bu listedeki modellere göz atarak yeni bilgisayarınızı satın alabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir