
Artık Photoshop yapmanın daha kolay yolları var. Yapay zeka bu alanda da kullanıcıların işini kolaylaştıracak uygulamalarla hizmet sunuyor. Yapay zeka teknolojilerindeki hızlı ilerleme bir kez daha kullanıcılarına avantaj sağlıyor.
Fotoğraf düzenleme konusunda hiç deneyimi olmayanlar bile, yapay zekâ desteği sayesinde istedikleri görselleri kolaylıkla düzenleyebiliyorlar. Bu durumda da merak edilen fotoğrafları düzenlemek için kullanılabilecek en iyi yapay zeka araçları konusu oluyor.
Ücretsiz Yapay Zekâ Destekli Görsel Düzenleme Araçları
- Pixlr
- Google Fotoğraflar
- Remini
- Fotor
- Canva
- Lensa
- Photoroom
- Adobe Photoshop
Pixlr
Pixlr, en çok tercih edilen fotoğraf düzenleyicilerden biri olup tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bu platform, yapay zekâ destekli birçok özellikle donatılmış; arka plan kaldırmadan hızlı düzenleme modlarına, yapay zekâ destekli kesme aracından obje silmeye kadar çeşitli işlevler sunuyor.Kullanımı oldukça pratik olan Pixlr’ın ücretsiz sürümünde kullanıcılar üç görsel kaydetme hakkına sahip.

Google Fotoğraflar
Google’ın genellikle yedekleme amacıyla kullandığımız Fotoğraflar uygulaması, yakın zamanda yapay zekâ destekli yeni özelliklerle güncellendi. Üstelik bu gelişmiş fonksiyonların büyük bir kısmı kullanıcılar için ücretsiz olarak sunuluyor. Magic Editor ile fotoğraf düzenleme, Magic Eraser sayesinde arka plan ve obje kaldırma, ayrıca fotoğrafların ışık ve kalite ayarlarını iyileştirme gibi birçok yetenek, tüm kullanıcılara tamamen ücretsiz olarak erişilebilir durumda.

Remini
Bir diğer popüler fotoğraf uygulaması Remini, tıpkı rakipleri gibi yapay zekâ teknolojileriyle güçlendirildi. Ancak Remini’nin öncelikli hedefi, fotoğraf düzenlemeden ziyade görüntü kalitesini artırmak üzerine odaklanıyor. Portreleri netleştirme, video kalitesini yükseltme ve eski fotoğrafları daha keskin hale getirme gibi özellikler sunuyor. Ayrıca, yapay zekâ sayesinde yeni görseller de oluşturabilmek mümkün. Remini’yi tamamen ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

Fotor
Android, web ve iOS platformlarından erişilebilen Fotor, kullanıcı dostu arayüzü ve güvenilirliğiyle öne çıkan fotoğraf düzenleme uygulamalarından biridir. Fotor, yapay zekâ destekli pek çok özellik de sunuyor; yüksek kaliteli görseller oluşturma, arka plan silme ve hazır şablonlarla sosyal medya için görsel tasarlama gibi imkanlar sağlıyor. Fotor’a ücretsiz olarak erişmek mümkün olsa da, bu sürümde bazı özelliklerde kısıtlamalar bulunuyor. Görsellere filigranlar eklenmesi bunlardan biri.

Canva
Tasarım denince akla gelen ilk uygulamalardan biri olan Canva, tasarım deneyimi olmayanlar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Canva, yapay zekâ destekli özellikleriyle de kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Yapay zekâ ile tasarımlar ve deneyimler yaratma, Magic Edit sayesinde görsellerde nesne ekleme ya da kaldırma ve arka plan silme gibi pek çok işlevi barındırıyor. Ancak, daha gelişmiş özelliklere erişim için abonelik gerekmekte.

Lensa
Lensa, görsellerinizi dilediğiniz gibi düzenlemenize olanak tanıyan güçlü yapay zekâ destekli bir araç olarak öne çıkıyor. Nesne kaldırma, çeşitli filtre ve efektler uygulama, fotoğraflardaki gözleri iyileştirme, arka plan düzenleme, dikkat dağıtan unsurları silme ve avatar oluşturma gibi pek çok yapay zekâ destekli özellik sunuyor.

Photoroom
Özellikle e-ticaretle uğraşanlar için ideal bir seçenek olan Photoroom, yapay zekâ teknolojisiyle görsel düzenleme imkânı sunuyor. Arka planı kaldırma ve değiştirme, ürün görselleri tasarlama, kalite iyileştirme, görselleri büyütme, parlaklığı artırma, yapay zekâ destekli metin oluşturma ve sanal insan modelleri ile ürün tanıtımı yapma gibi öne çıkan özelliklere sahiptir. Ancak, daha gelişmiş özelliklere erişmek için ücretli abonelik gerekmektedir.

Adobe Photoshop
Fotoğraf düzenleme denildiğinde akla gelen en önde gelen isim şüphesiz Adobe Photoshop’tur. Aslında ücretli olan bu yazılım, kullanıcılara 7 gün boyunca ücretsiz deneme fırsatı sunuyor. Bu süre sonunda aboneliğinizi iptal edebilirsiniz, böylece programı ücretsiz olarak kısa bir süre deneyimleme şansınız oluyor.
