Amerikan teknoloji şirketi Amazon, mayıs ayından itibaren çalışanlarının haftada en az 3 gün ofis dışında çalışmasını mecbur hale getirecek.

amazon

Şirket, yeni çalışma planını cuma günü yayınlanan ve şirketin CEO’su Andy Jassy’ye atfedilen bir notla duyurdu. Politikayı savunduğu bilinen Jassy, çalışma şeklini hibrit bir şekle getirmenin Amazon’un kurumsal kültürünü “güçlendireceğini” ve işgücü arasında daha iyi iş birliğine yol açacağını söyledi.

Jassy, “Binlerce çalışanı dünyanın dört bir yanındaki ofislerimize geri getirmek kolay değil, bu yüzden bu işi yapması gereken ekiplere bir plan yapabilmeleri için biraz zaman tanıyacağız,” dedi. “Başlangıçta mükemmel olmayacağını biliyoruz, ancak emlak ve tesis ekiplerimiz ufak sorunları düzelttikçe ve nihayetinde ofislerimizin istediğimiz gibi gelişmeye devam etmesiyle, ofis deneyimi önümüzdeki aylarda ve yıllarda istikrarlı bir şekilde gelişecektir.”

Amazon çalışanlarının haftanın 3 günü uzaktan çalışmasını istiyor

Pandemi sürecine girildikten kısa bir süre sonra Amazon, Ekim 2020’de çalışanlarının ofise dönmelerini beklediklerini söylemişti. Fakat art arda gelen koronavirüs dalgaları dünyanın dört bir yanındaki şehirleri kapanmaya zorladığı için, şirket çalışanlarını ofise bekledikleri tarihi birçok kez ertelemişti. Amazon şirketinin yaptığı duyuru, Activision firmasının temmuz ayından itibaren Blizzard çalışanlarının haftada en az üç gün ofis dışında çalışmasını gerektireceğini doğruladığı bilgisi hafta içinde geldi.

Blizzard şirketi gibi Amazon şirketi de çalışanlarının çoğunun şirketin politikalarına göre örgütlenmek için harekete geçtiğine şahit oldu. Önemli bir nokta olarak da Amazon’un ilk sendikalı deposu olan Staten Island tesisi JFK8, geçtiğimiz sene çalışanlarının çoğunluğu sendikalaşma için oy kullandığında vardı. Bu hareket aynı zamanda Amazon şirketinin yılın başında 18.000’den fazla çalışanını işten çıkaracağını doğrulamasının ardından geldi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir