Reklam ve pazarlama endüstrisinde etkili yaratıcılığın pazarlama çalışmalarındaki rolünü vurgulaması ve yaratıcı dünyaya katkı sağlayan tüm ekiplerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Felis Ödülleri bu yıl 18. düzenledi. Felis Ödülleri’nde Philips ve OGGUSTO işbirliği ile uygulamaya koyulan “Sanatın Baristası” kampanyası Entertainment Felis Bölümü Markalı Film İçeriği (Kısa Metraj ve Yatay) kategorisinde Başarı Ödülü’ün sahibi oldu.

Esnek çalışmaya eşlik eden ve 12 farklı kahve çeşidine sahip barista kahvesi Philips LatteGo 12 farklı sanatçının üretim yolculuğunu bir araya getirdi. 12 bölüm ile oluşturulan projede her bölümde sanatçıların uzmanlaştıkları sanat dalı ile olan ilişkileri LatteGo ile yapılmış kahveler eşliğinde ortaya çıkarıldı. Philips LatteGo’ya ait “Evinin Baristası” mottosu “Sanatın Baristası” olarak değiştirilerek hedeflenen kitleye ulaşıldı.

Ece Dizdar, Sedat Girgin, Murat Palta, Hatice Aslan, Lal Batman, Deniz Sağdıç,Fethi Karaduman, Derya Geylani, Ali Elmacı, Deniz Say, Yiğit Yazıcı, Ayla Turan başta olmak üzere farklı disiplinlerde kendisini kanıtlamış sanatçıların hikâyeleri izleyiciyle buluştu.  Sanatçıların yaratım süreçleri ‘Sanatın Baristası’ mottosuyla Philips LatteGo ile servis edilen kahvelerle devam etti. 

Philips LatteGo, çekirdekten taze öğütülmüş espressoyu ve yumuşak süt köpüğüyle buluşturarak profesyonel kahve deneyimini evlere taşıyor. Sağlam seramik öğütücüleri  kahve çekirdeklerinden en iyi aromayı ve lezzeti çıkarırken, siklonik köpürtme teknolojisi ile mümkün olan en yumuşak süt köpüğünün deneyimlenmesini de sağlıyor. Sezgisel dokunmatik ekrana sahip LatteGo ayrıca, sertlik, sıcaklık veya süt miktarı gibi kişisel ağız tatlarını kayıt altına almasına da olanak veriyor.

Philips ve OGGUSTO Beraberliğine
Philips ve OGGUSTO Beraberliğine

Versuni Pazarlama Lideri Nil Şahinbaşoğlu:

OGGUSTO işbirliğiyle yaratılan Sanatın Baristası projesi ile Felis Başarı Ödülü’nü kazanan Versuni Pazarlama Lideri Nil Şahinbaşoğlu, ödülü kazandıkları için çok mutlu olduklarını aktarırken, “Philips markamızla ev aletleri kategorisinde dünyada ilk akla gelen markalardan biri konumundayız ve burada en büyük önceliğimiz tüketicilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi teknolojiler üretmek. Bu yöndeki ihtiyaçlara uygun çözümler sunarak espresso makineleri kategorisinde lider marka haline geldik. Espresso makineleri pazarına getirdiğimiz pozitif etki ile pazarın 2,5 kat büyümesini sağladık ve markamız için de rekor bir gelişme yaşadık. OGGUSTO ile geliştirdiğimiz Sanatın Baristası projesi ürünümüzle hayatlara nasıl dokunduğumuzun en güzel göstergelerinden biri oldu. Bu proje sayesinde Felis Başarı Ödülü’nü kazanmak ise mutluluğumuzu daha da pekiştirdi” dedi.

OGGUSTO Proje Yöneticisi Başak Güsar:

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan OGGUSTO Proje Yöneticisi Başak Güsar ise “Sanat, OGGUSTO ilk kurulduğundan beri önceliğimiz olan kısımlardan biri. Tüm dünyada oldukça hızlı yayılan ve sanatla markaların bir araya gelmesini ifade eden artketing kavramı, şirketlerin hedef kitlesi ile duygusal bir ilişki kurmasına yardımcı oluyor ve marka algısını bir üst düzeye taşıyarak, markanın yalnızca bir ürün olmaktan öte bir yaşam tarzı ve kültür temsilcisi haline gelmesini sağlıyor. Bu sebeple biz de sanata ve sanatçıya değer veren bir marka olan Philips ile işbirliğine giderek, LatteGo ile 12 farklı sanatçının üretim yolculuklarının peşine düştük.

Sanatın Baristası ismini verdiğimiz projenin her bölümünde sanatçıların uzman oldukları sanat dalı ile olan ilişkileri, LatteGo ile yapılmış kahveler eşliğinde ortaya çıkarıldı. Kampanya süresince hazırladığımız içerikler ise toplamda yaklaşık 39 milyon defa gösterildi ve yaklaşık 25 milyon defa izlendi. Philips birlikteliğiyle ortaya çıkarttığımız Sanatın Baristası projesinde hem tüketicilerimizden yakınlık görmek hem de Felis Başarı Ödülü’nü kazanmak bizi çok mutlu etti” eklemesinde bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir