Futbol oyunu severlerin beklediği oyunlardan birisi olan Pes 2017, 15 Eylül tarihinde çıkışını yapmıştı. Oyunda problem yaşayan oyuncuların sorunlarını gidermesi için bazı yöntemler oyuncularla paylaşıldı.

Bu yılın en çok merak edilen oyunlarından biri Pes 17’ydi. Pes 17 Barcelona ile yaptığı lisans anlaşmasıyla adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştı. Grafiklerde de iyileştirmeye giden oyun, futbol severlerin dört gözle beklediği oyunlardan birisi olmuştu. Pes 17 15 Eylül tarihinde raflarda kendisine ayrılan yeri aldı. Pro Evolution Soccer 2017’yi oynayan oyuncuların karşılaştığı, kasma sorunu, donma sorunu, düşük fps, kilitlenme, kasma, siyah ekran sorunu, açılmama sorunu ve çözünürlük sorunları için, bazı çözüm önerileri oyuncularla paylaşıldı.

Pes 17, çıkışını yaptıktan sonra birçok bekleyen oyuncusu tarafından ilgiyle karşılandı. Oyuncuların oyun içerisinde yaşadığı bazı problemler için de çözüm önerileri sunuldu. onun öncesinde, Pes 2017’nin oyunculardan beklediği sistem gereksinimleri şu şekildeydi;

PES 2017 Minimum sistem gereksinimleri;

OS: Windows 10, 8.1, 8, 7 SP1, Vista SP2

İşlemci: Intel Core2 Duo 1.8GHz / AMD Athlon ‘ X2 240

RAM: 1 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8800 / AMD/ATI Radeon X1600 / Intel HD Graphics 3000

HDD: 8 GB available space

PES 2017 Tavsiye edilen sistem gereksinimleri;

OS: Windows 10 64-bit

İşlemci: Intel Core i3 530 / AMD Phenom ‘ X4 925

RAM: 2 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 260 / AMD/ATI Radeon HD4850 / Intel HD Graphics 4000 or better

HDD: 8 GB

Pes 17’de yaşanan donma, açılmama, kilitlenme problemi için;

Ekran  kart sürücünüzü güncellemeniz gerekiyor. Nvidia marka ekran kartı kullanan oyuncular, markanın son sürümünü yüklemeli.

Pes 17’de yaşanan siyah erkan, kilitlenme, masa üstüne dönme problemleri için;

Oyuna girmeden önce antivirüs programınızı kapatmalısınız. Aksi takdirde oyunda var olan çevrimiçi özellikler dolayısıyla sıkıntı yaşayabilirsiniz. Oyunu Firewall bölümünden güvenilir kısma ekleyin. Bunun dışında oyun dosyalarında eksiklik olmaması adına Steam üzerinden Pro Evolution Soccer 17’ye sağ tıklayıp özelliklere geldikten sonra, yerel dosyalar bölümünden “Oyun Önbelleğinin Bütünlüğünü Doğrula” seçeneğini seçmelisiniz. Oyunu tam ekran modu yerine pencere modunda çalıştırmanızda size yardımcı olacaktır.

Pes 17’de yaşanan düşük FPS problemi için;

Oyunda, düşük FPS sorunu yaşayanlar için Nvidia kullanıcıları, Nvidia kontrol panelinden 3D ayarları açmalılar. Bununla beraber güç yönetimi ayarını da maksimum performansa almaları sorunu çözmede yardımcı olacaktır. Son olarak görev yöneticisinden Pro Evolution Soccer 2017’yi seçmeniz ve işlemci önceliğini yükseğe almanız da FPS sorununuza çözüm olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir