Sony Japonya kökenli çok uluslu şirketler topluluğudur. Sony Yönetim Kurulu Başkanı Hiroki Totoki, kısa süre önce Sony’nin PC platformundaki varlığını artırma konusunda kararlığını dile getirdi.

Sony’nin temel stratejilerinden birisi, çok platformlu oyun geliştirmelere daha fazla yatırım yapmaktır. İçinde bulunduğumuz 2024 yılı için mevcut büyük oyunlardan yeni sürümler olmayacak. Önümüzdeki yıllarda Sony, PC’ye getireceği birinci parti oyunlarını iki katına çıkartmayı planlıyor. 

Kurul Başkanı Hiroki Totoki, şirketin birinci parti oyunlarının gücünden yalnızca konsol satışlarını arttırmakla kalmayıp aynı zamanda diğer platformlardaki varlığını genişletmeyi de hedeflediklerini belirtti. Sony’nin popüler oyun serileri olan God Of War, The Last Of Us ve Horizon gibi oyunlar artık PC platformlarda bulunuyor. Helldivers 2 oyunun hem PlayStation 5 hem de PC için yakın zamanda piyasaya sürülmesi, Sony’nin PC oyuncularına hitap etmesi konusundaki planının ilk aşaması olduğu belirtiliyor.

Sony, Oyun Departmanındaki Kârını Arttırmak için Stratejik Adımlar Atıyor

PC Oyuncularını Sevindiren Haber; Sony’den Yeni Açıklama Geldi!
PC Oyuncularını Sevindiren Haber; Sony’den Yeni Açıklama Geldi!

Sony’nin oyun departmanındaki kârını arttırmak için stratejik adımlar atıyor. Totoki’ye göre PC de de piyasaya sürmek stratejik bir hamledir. PlayStation tarafından elde edilen gelirlerin artması için şirket, karlıkta orantılı artışa dönüştürme de zorluklarla karşılaşmıştır. Totoki bu zorlukları artan konsol üretim maliyetlerine bağlıyor.

Önümüzdeki yıllarda PlayStation kütüphanesinde yer alan Helldivers 2 gibi oyunlar PlayStation ve PC de aynı anda çıkmaya başlayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir