Microsoft, PC Game Pass abonelik hizmetini Nvidia’nın GeForce Now platformuyla birleştirme taahhüdünü devam ettiriyor. İki şirket, 24 Ağustos tarihinden itibaren Game Pass ve Microsoft Store’da bulunan oyunların GeForce Now aracılığıyla erişilebileceğini duyurdu.Her oyun hemen oynanmayacak durumda ancak bu sayede Game Pass aboneliğine sahip olan kullanıcılar Deathloop, Mount & Blade II: Bannerlord ve No Man’s Sky gibi oyunlara Nvidia’nın platformu üzerinden erişim sağlayabilecek.

windows 11 icin gamepass pencere ozelligi geliyor

Microsoft GeForce Now ile anlaşma yaptı

Microsoft ve Nvidia, uzun bir süredir sıkı bir işbirliği içerisindeler. İki şirket, yakın zamanda başlayan bir iş ortaklığıyla birbirine daha da yakınlaşmış durumda. Microsoft, Şubat ayında Nvidia ile anlaşarak Xbox oyunlarını 10 yıl boyunca GeForce Now platformuna taşıma kararı aldı. Bu anlaşmanın ilk meyvesi olarak Gears 5, Mayıs ayında hizmete sunuldu. Ayrıca, Bethesda’nın Doom Eternal ve Wolfenstein serilerinin yeniden başlatmaları gibi başlıklar da kısa bir süre önce hizmete girdi. Bu gelişmelerle birlikte PC Game Pass, oyun seçeneklerini daha da genişleterek kullanıcılarına geniş bir oyun dünyası sunma hedefini sürdürüyor.

Bu anlaşma, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma çabasının bir parçası olarak duyuruldu. Bu çerçevede, Microsoft’un bulut oyunları alanında haksız bir üstünlük kazanmasının önüne geçilmiş olunması hedefleniyor. Ayrıca, şirket İngiltere’deki yetkililerin endişelerini gidermek amacıyla, Activision Blizzard’ın bulut oyun haklarını Ubisoft’a satmayı da planladığını açıkladı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir