E-ticaret ile satış yapan ve farklı pazar yerlerinde yer alan işletmelerin en büyük yardımcısı pazaryeri entegrasyonu nedir? pazaryeri entegrasyon nasıl, hangi araçlar ile yapılır? İşte merak edilenler.

E-ticaret dünyasında yer alan işletmelerin birden fazla sitedeki satışlarının kontrolü zordur. Bu konuda yaşanan sorunlardan yola çıkılarak hazırlanan pazaryeri entegrasyon sistemleri ise kaç tane platformda satış yapılırsa yapılsın tüm işlemlerin kontrol altına alınmasın ve sorunsuz bir şekilde işlerin yürütülmesini sağlar.

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri entegrasyonu, farklı e-ticaret sitelerinde e-ticaret yapmak isteyenlere tek merkezden yönetim imkanı sunan hizmet, uygulama vb. araçlara verilen isimdir.  Türkiye’de farklı e-ticaret sitelerinde satış yapmak isteyenlerin ilk başta uygun bir pazar yeri entegrasyonu ile çalışma yapması önerilmektedir. Ürün yükleme, ürün stok takibi gibi pek çok detayın yer aldığı bu sektörde, merkezi bir kontrolün sağlanamaması ciddi sorunların yaşanmasına yol açabilmektedir. Özellikle az stoklu çalışan işletmelerin birden fazla pazaryerinde yapacağı satışlarda stok sorunu sıklıkla yaşanabilmektedir. Olumsuz dönüşler almamak, sipariş iptali yapmamak adına büyük kolaylıklar sağlayan pazar yeri entegrasyonu tüm bu süreçlerin profesyonel ve zahmetsiz bir şekilde yürütülmesini sağlamaktadır.

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?
Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri Entegrasyon Özellikleri Neler?

Pazaryeri entegrasyon sistemlerinde seçilecek şirkete bağlı olarak farklı özellikler yer alabilmektedir. Gelişmiş özellikler sunan ve hizmet verilebilme ihtimali olan tüm e-ticaret platformlarının desteklenip desteklenmediği de mutlaka kontrol edilmelidir. Alanında başarılı bir sistemde yer alan özellikler şöyledir;

  • Satış ve gönderilen siparişler sonrasında otomatik fatura gönderimi
  • Pazaryerlerine girmeye gerek kalmadan ürün ekleme, güncelleme ve stok takibi
  • Rekabet analizi ve otomatik rekabete dayalı fiyatlandırma
  • Döviz ve altına bağlı fiyatlandırmalarda otomatik fiyat ve kur güncellemeleri
  • Birden fazla ürün ile oluşturulabilecek paket -set ürün satışları
  • Başka firmaların satışa sunduğu ürünleri tek link ile hızlı bir şekilde satışa sunma
  • Pazaryerinden gelen sorulara doğrudan yanıt verebilme ve kontrolleri yapabilme
  • Lojistik ve kargo gibi 3. taraf hizmetlerin sisteme entegrasyonu
  • E-ticaret sitesine sahip işletmeler için e-ticaret sitesinin entegre edilerek kontrol edilmesi
  • Gelişmiş raporlama ve istatistik veriler

e-ticaret dünyasının her geçen gün büyüme sağlaması, pazaryeri entegrasyonu gibi çözümlere olan ihtiyacı da arttırmaktadır. Her ne kadar rekabet yüksek olsa da gelişmiş özellikler sunan, sorunsuz hizmeti ile müşteri güvenini kazanmış olan işletmelerin tercih edilmesi, e-ticarette başarıya ulaşmak için oldukça kritiktir.

İyi Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Seçilir?

Pazaryerleri için sunulan entegrasyon sistemlerinde anlık işlemlerin yapılabilmesi önemlidir. Bu nedenle hızlı bir çalışma imkanı sağlayan, hızlı destek verebilecek kapasiteye ve kurumsallığa sahip işletmelerin tercih edilmesi gerekir. Sürekli güncellenen pazaryerlerinin bu güncelliğini yakalayabilecek, yaşanılan sorunlarda hızlı bir şekilde çözüm bulabilecek ve uygun fiyatlandırmalar sunarak sürdürülebilirlik sağlanacak işletmeler daha ön planda tutulmalıdır. Türkiye’de bu alanda çok başarılı olan Sentos öncelikli değerlendirilmesi gerekenler arasındadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir