Dev şirket, yeni Rus kullanıcılarının bu haftadan itibaren PayPal aboneliği oluşturmasına izin vermeyecek.

Reuters’e göre PayPal, “Ukrayna’ya Rus askeri saldırısına” yanıt olarak ülkedeki hizmetlerini askıya aldı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mihail Fedorov, PayPal CEO’su Dan Schulman’dan şirketin Rusya’daki faaliyetlerini askıya alma kararını teyit eden bir mektup aldığını tweetledi.

PayPal, Pinterest’i satın almak için son aşama görüşmelerinde

Shulman mektubunda “Mevcut şartlar altında Rusya’daki PayPal hizmetleri askıya alındı” diyor. Açıklamada, “Bu son derece zor zamanda bölgedeki çalışanlarımıza da destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” denildi.

PayPal’ın Rusya’daki mevcut konumu nedir?

PayPal, yalnızca Rusya içindeki uluslararası ödemeler için kullanılabilir. Bu hafta başında aldığı bu kararla yeni Rus müşteri kabul etmeyi bıraktı. PayPal sözcüsü Aidan Kelly Verge’e verdiği demeçte, “PayPal’ın bir süreliğine müşterilerin para çekme işlemlerini işlemeye devam edeceğini ve hesap bakiyelerinin geçerli yasa ve düzenlemelere uygun olarak dağıtılmasını sağlayacağını” söyledi.

ABD, İngiltere, AB ve diğerleri tarafından uygulanan mali kısıtlamalar nedeniyle, bazı Rus kullanıcılar PayPal üzerinden ödeme yapmak için banka kartlarını kullanamayacak.

Rusya’nın açtığı savaşa karşı şirketlerden tepkiler yükselirken bunlar arasına PayPay katılmasının biraz şaşırtıcı bir gelişme olduğunu söylemek yanlış olmaz. Eğer şirket geri adım atmazsa Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı harekat son bulana kadar ülkedeli hizmetlerini askıya alacak

Bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum bölümünden düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir