Konuya aşina bir kişi CNBC’ye verdiği demeçte, PayPal sosyal medya şirketi Pinterest’i satın almak için son aşamalara geçti.

Şirketlere yakın bir kaynak, anlaşma görüşmeleri gizli olduğu için anonim kalmasını istedi. Pinterest’in hisseleri, Bloomberg’in PayPal’ın sosyal medya şirketini satın alabileceğini ilk kez bildirmesinin ardından Çarşamba günü yükseldi. Şirketin hisseleri %12’den fazla kapanmadan önce iki kez durduruldu. Bu arada PayPal, yaklaşık %5 oranında kapandı. PayPal, Bloomberg’e göre, Pinterest’e yaklaşık 39 milyar dolar değerinde olacak olan, hisse başına yaklaşık 70 dolarlık bir potansiyel fiyat karşılığında şirketi satın almayı tartıştı. Pinterest hissesi Salı günü hisse başına 55.58 dolardan kapandı. PayPal ve Pinterest yorum yapmaktan kaçındı.

PayPal’in kripto para desteği resmiyet kazandı

Pinterest, Nisan 2019’da halka açıldı ve burada 10 milyar doların üzerinde bir değere sahipti. Kaynak CNBC’ye verdiği demeçte, e-ticaret platformunun Shopify’dan gelen rekabet baskısı PayPal’ı satın almayı araştırmaya ittiğini aktardı. Shopify, e-ticaret ve fintech’i harmanlamaya büyük yatırım yaptı. Geçen yıl, Shopify’ın ödeme hizmeti olan Shop Pay için özel sağlayıcı veya satış noktası finansmanı olmak için şimdi al sonra öde sağlayıcısı olan Affirm ile ortaklık kurmuştu.

PayPal, koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana çevrimiçi alışverişteki patlamadan büyük ölçüde yararlandı. Geçen yıl, “4’te Öde” teklifiyle büyüyen şimdi al-sonra öde şirketlerine karşı yarıştı. Pinterest’in potansiyel olarak satın alınması, şirketi, diğer teknoloji devlerinin halihazırda üzerinde çalıştığı büyüyen bir alan olan sosyal ticarete itebilir.

Örneğin Facebook, Instagram’ı alışveriş yapılabilir hale getirmek için büyük çaba sarf etti. Geçen yaz, ana ekranında özel bir “Mağaza” sekmesini test etmeye başladı. Ayrıca kullanıcıların düzenli Instagram gönderileri, Canlı, Hikayeler ve Keşfet beslemesi aracılığıyla alışveriş yapmalarına olanak tanır ve kısa biçimli video özelliği Makaralarda alışverişi test etmişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir