Paypal, Pinterest ,iddialı ile ilgili açıklamada bulundu. Paypal’ın Pinterest’i satın alıp almayacağı ise merak edilen konuların başında geliyor. 

Dünyanın popüler çevrimiçi ödeme hizmeti olan Paypal, Pinterest ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara ile beraber şirketin bu platformu satın alıp almayacağı kesinlik kazandı. Dünya genelinde büyük bir bir popülerlik elde eden çevrimiçi ödeme hizmeti PayPal’ın Pinterest adlı platformu satın almak için milyarlarca dolarlık bir teklif yaptığına yönelik iddialar ortaya atıldı. Geçtiğimiz günler içerisinde Pinterest’a 45 milyar dolar tutarında bir teklif yaptığı dile getirildi. PayPal’ın popüler sosyal medya platform için hisselerin her birine 70 dolarlık bir teklif yaptığı dile getirildi. Bazı kaynaklar, her iki taraf arasında gerçekleşen görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını düşündüklerini dile getirdi. Konunu gizlilik içerisinde yürütülmesinden dolayı kimliklerini açıklamak isteyen kaynaklar, satın alma sürecinin olumsuz bir şekilde sonuçlanabileceğini de açıklamasına ekledi. Aynı zamanda müzakere sırasında şartların değişiklik göstereceği de dile getirildi. 

Paypal, Pinterest iddiası ile ilgili açıklamada bulundu

12 13

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerlik elde eden çevrim içi ödeme sistemi PayPal’ın satın alma işlemi için söz konusu sosyal medya hizmeti ile görüşme yaptığı ilk olarak Bloomberh’de gündeme geldi. Çevrimiçi ödeme hizmeti olan PayPal, görüntü tabanlı olan sosyal medya platformu ile ilgili olarak gündeme gelen iddialara yönelik olarak oldukça önemli bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Pinterest’ı satın almaya çalışmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tek cümleden oluşan bu açıklama, her iki tarafında görüşme sağlayıp sağlamadığı ile ilgili olarak bir bilgi vermiyor ve aynı zamanda olası bir satın alma durumunun yakın zaman içerisinde gerçekleşme olasılığını da ortadan kaldırıyor. Görüntü tabanlı bir sosyal medya platformu olan Pinterest, ortaya çıkan iddialar ile ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadı. PayPal’ın kullanım oranı özellikle de pandemi sürecinin ardından ciddi miktarda artış gösterdi. İnsanlar COVID-19 salgını sürecinde zamanının büyük bir kısmını evlerinde geçirmek zorunda kalıyordu. Dünya genelinde pek çok internet kullanıcısı ise, bu süreç içerisinde alışveriş ve fatura ödeme işlemlerinin her birini PayPal üzerinden gerçekleştiriyor. 

10 14

Kullanıcı topluluğu sayesinde büyük bir kullanıcı sayısına sahip olan platformlardan biri haline gelen Pinterest, ilk olarak 2009 yılının aralık ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Söz konusu bu uygulama, özelikle de 2011 yılında oldukça büyük bir popülerlik elde etti. Bu dönem içerisinde 70 milyondan daha fazla kullanıcı sayısına sahip oldu. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir