Çevrim içi ödeme sistemi Paypal CEO’su Dan Schulman iki bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Merkezi ABD’de bulunan çevrimiçi ödeme sistemi PayPal CEO’su yaptığı açıklamada zorlu makroekonomik ortama dikkat çekti. CEO işten çıkarmaların gelecek haftalarda gerçekleşeceğini çalışanlarına gönderdiği mesajla duyurdu.

PayPal
PayPal

Meta, Microsoft, Google ve Spotify gibi büyük şirketlerin işten çıkarma dalgaları büyümeye devam ediyor. Artan faiz ve yükselen enflasyon teknoloji sektöründe endişeye yaratmayı sürdürüyor. Küresel ekonominin yavaşlaması büyük şirketlerin maliyetlerini azaltmak işin çalışanlarını çıkarmasına sebep oldu.Bu sebepler doğrultusunda merkezi ABD’de bulunan çevrimiçi ödeme sistemi PayPal iki bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

PayPal Çalışanlarına Mesaj Gönderdi

Şirketin üst düzey yöneticisi Dan Schulman, çalışanlarına müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yatırım yapmaya devam ederken zorlu bir makroekonomik ortamda şirketi güçlendirme ve yeniden şekillendirme konusunda önemli ilerleme kaydettikleri mesajını yayınladı. 

PayPal CEO’su daha yapılacak çok iş olduğunu bildirirken, şirketin kaynaklarını temel alacaklarını bildirdi. Ayrıca CEO Schulman, maliyet yapısını doğru bir şekilde ayarladıkları açıklamasında bulundu.

İki Bin Kişi Toplam İş Gücünün Yüzde 7’si

Küresel çapta iki bin çalışanın işten çıkarılmasının PayPal şirketinin iş gücünün yaklaşık yüzde yedisi anlamına geldiğini bildiren üst düzey yönetici ayrıca açıklamasında zorlukları ele almanın beraberinde zor kararları da getirdiği bilgisini kaydetti. Schulman açıklamalarına işten çıkarılmaların gelecek haftalarda gerçekleşeceğini de ekledi.

Teknoloji Sektörü 237 Bin Çalışanı İşten Çıkardı

Büyük şirketler geçen yıl binlerce çalışanı işten çıkarmaya ve bununla birlikte yeni çalışan alımlarına ara verdiklerini açıkladı. 

Bu şirketler arasında Amazon ve Meta gibi şirketlerin yer alması da dikkat çekmişti. Geçtiğimiz günlerde Google’ın ana kuruluşu olan Alphabet 12 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklarken, ABD’li teknoloji devi Microsoft da 10 bin çalışanını işten çıkaracağı açıklamasında bulundu. Teknoloji sektöründeki işten çıkarılmaları takip eden Layoffs.fyi sitesine göre, 2022’nin başından bu yana teknoloji şirketleri 237 binden fazla kişinin işine son verdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir