Patreon, günümüzde milyonlarca içerik üreticisinin maddi destek aldığı bir mecra olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Patreon, içerik üreticilerinin hayranları ile daha konforlu bir ortamda iletişime geçebileceği yeni bir özelliğin duyurusunu yaptı. Bundan böyle içerik üreticileri, hayranları için grup sohbet odaları açabilecek.

Yeni uygulanacak olan bu özellik, başta sadece mobil cihazlarda kullanılabilecek olsa da ilerde seyir değiştirebilir. İçerik üreticileri birden fazla sohbet odası yaratabilecek. Bahsi geçen sohbet odalarına erişim ise abone seviyelerine göre sınırlanmış olacak. Örnek vermek gerekirse: Sadece ödeme yapan üyelerin girebileceği sohbet odaları hazırlanacak.

Patreon Yeni Adımı ile Abonelik Seviyeleri Doğrultusunda Özelleştirilebilir Erişim Sunacak

patreon grup sohbeti
patreon grup sohbeti

Uygulamaya gelen grup sohbeti işlevi, Discord’un karmaşık arayüzünün etkilerini silmeyi amaçlıyor. Patreon, içerik üreticilerinin tam olarak hangi aracı kullanmak istediği konusunda bir karara varmasını istiyor. Discord ile olan entegrasyonunu azaltmayacak, aksine buna devam edecek. Fakat bu yeni işlevi ile Patreon, içerik üreticilerine daha fazla kontrol sağlamayı da ihmal etmeyecek.

Patreon şirketinin CEO’su olan Jack Conte, Patreon’un içerik üreticilerin öteki platformlarla entegrasyon yarattığı fakat bu tarz aplikasyonların bazı zamanlarda sorun yaratabileceği bir geçmişi olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz sene Patreon’un Vimeo ile olan işbirliği, içerik üreticilerinin daha yüksek ücret almasını sağlamıştı.

Böyle durumlar meydana gelince de Patreon, kendi video saklama opsiyonunu ortaya çıkardı. Conte, içerik üreticilerin işlerini daha konforlu biçimde yönetebileceği, Patreon’a has daha fazla özelliği platforma dahil edeceklerinin sinyallerini verdi. Patreon grup sohbetleri ile birlikte hayran profillerinin de her birini güncelleyecek. Bundan böyle aboneler; isim, profil resmi ve sosyal medya hesaplarını da ekleyebiliyor olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir