Parallels Desktop 17, M1 Mac’lerde geliştirilmiş performansın haricinde yaklaşan yeni macOS Monterey ve Windows 11 işletim sistemleri için tam destekle piyasaya çıkıyor. Şirket ise Windows 11’i piyasaya sürüldüğü gün Parallels 17 üzerinde çalışacağını ifade ediyor. Windows ve Linux’u direkt olarak Mac’inizde çalıştırmanıza imkan tanıyan en iyi yazılımlardan birisi Parallels olarak biliniyor. Sanallaştırma üzerinde uzman şirket Chrome OS’de ilk kez çalışabilen bir Parallels sürümü piyasaya sürmenin haricinde sonbaharda genel yeni, ARM tabanlı M1 Mac’lerde yazılımını nasıl hızlı bir şekilde çalıştıracağını bulmak durumundaydı. Parallels Desktop 17, M1 Mac’lerde geliştirilmiş performansın yanı sıra macOS MOnterey ve Windows 11 işletim sistemleri için tam destekle piyasaya çıkıyor.

Parallels 17 daha iyi bir işletim sistemi deneyimi sunacak

1 1628581051

Öncelikle Apple’ın Mac’i ARM mimarisine sahip olurken, Parallels’in destekleyebileceği iki Mac sınıfı olduğu anlamına geliyor. Bugün itibariyle Parallels’in M1 Mac’te çalıştırabileceği tek Windows sürümleri Windows 10 ve Windows 11 Insider Previews oluyor. Öyle ki işletim sisteminin bu sürümleri ARM tabanlı donanım üzerine çalışabiliyor. Diğer yandan kesin olarak Parallels’in Windows 11’in tam sürümü yayınlandığında Parallels 17’de çalışacağına garanti veriyor. Diğer yandan Intel tabanlı bir Mac’te kullanıcılar, XP ve Windows 2000’e kadar Windows desteği ve 2011’in OS X Lino’ına kadar tüm yol boyunca macOS dahil olarak sanal makine de çalıştırabiliyor.

Ayrıca sekiz Linux sürümüne de destek verdiğini belirtelim ve M1 Mac’ler de şuan için Ubuntu ve Fedora dahil sadece dördü sanallaştırılabiliyor. Bu kapsamda Intel Mac’ler daha geniş uyumluluk sunarken, Parallels, M1 yongasının gücünü, kullanıcıların Windows 10 yada Windows 11 Insider Previews’ı çalıştırmaktan büyük olasılıkla vazgeçmediği anlamına geliyor. Windows için yerleşik emülasyon ise tüm 32bit uygulamaların haricinde birçok 64 bit uygulamayı çalıştırabileceği anlamına geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir