Mobil uygulamalar para kazanmanın yeni yollarını açıyor. Son araştırmalar ise en çok para kazandıran mobil uygulama kategorileri açıklandı.

Mobil uygulama geliştirmek isteyenlerin odak noktalarından birisi kazanç. Ticari amaçlarla piyasaya sunulan uygulamaların kullanıcılar tarafından tercih edilmesi uygulama satışı, uygulama içi mağaza gibi çeşitli yollar ile gelir sağlıyor. Yapılan son araştırmada ise uygulamaların kategorilere göre kazançları incelendi. İnceleme sayesinde en çok para kazandıran mobil uygulama kategorileri belirlendi.

Sağlık ve Fitness En Çok Kazandıran Kategori

RevenueCat tarafından yapılan analizlerde en çok kazandıran kategori sağlık ve fitness oldu. kullanıcıların en çok harcama yaptığı alan olan bu kategori, uygulamaların 1 yıl sonra ciddi oranlarda para kazandığı bir alan durumunda. En az kazanan kategori ise seyahat ve üretkenlik oldu. bu kategorideki en çok kazanan uygulamaların yüzde 5’i aylık 1000 dolar dahi kazanmıyor.

En Çok Para Kazandıran Mobil Uygulama Kategorileri Açıklandı
En Çok Para Kazandıran Mobil Uygulama Kategorileri Açıklandı

Abonelik Gerektiren Uygulamalarda Durum Ne?

Kategorilerde durum bu şekilde olurken abonelik sistemine sahip uygulamalar da incelendi. İncelemelerde abonelik gerektiren uygulamaların ciddi bir kazanç sağlamadığı ortaya çıktı. Uygulamalar genellikle 1 yıl sonra gelir etmeye başlarken aylık ortalamalar 50 dolardan dahi az. Uygulamaların yüzde 17,2’si aylık gelirde 1000 dolara ulaşabilirken, yüzde 3.5 oranındaki kısmı aylık 10 bin dolar kazanabiliyor.

Araştırmalarda 30 bini aşkın uygulamayı inceleyerek ve piyasadaki resmi raporları araştıran şirket, kategori ve abonelik gelirlerine farklı bir bakış açısı sundu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir