Papara, Yayıncı Hesabı ile Twitch yayıncılarına yeni bir gelir kanalı imkanı sunuyor. Espor ve video oyun sektörleri için çözüm ve yatırımlarıyla gündeme gelen finansal teknoloji şirketi Papara, Twitch yayıncılarının takipçilerinden destek almasını kolaylaştıracak ve rekabetçi komisyonu ile de ön plana çıkacak olan yeni Yayıncı Hesabı özelliğini duyurdu.

Dijital ekonomi, içerik üreticiliği ve yayıncılığı profesyonel bir kariyere dönüşmesini sağladı. Bununla birlikte sohbet programları, video oyunu yayınları, e-spor karşılaşmaları gibi içeriklere takipçilerine çeşitli platformlardan ulaşan yayıncılar için geliştirilen farklı gelir modelleri de oluşturdu. Türkiye’de en çok kullanılan yayın platformlarından biri olan Twitch’in, TwitchTracker’dan alınan verilere göre Türkiye’de en çok izlenen 10 Twitch yayıncısı Haziran ayında toplamda 757 bin saat yayın yaptı ve bu yayıncılar ortalama 120 binin üzerinde kişi tarafından izlendi.

Papara ile yayıncı desteği kolaylaşıyor

Papara, yeni Yayıncı Hesabı özelliği ile 3 binden fazla yayıncıya ulaştı

Twitch’te yayın yapan içerik üreticileri, yayın adresleri, minimum destek tutarı, yayın platformlarını ve bildirim sistemlerini tercih ederek Papara Yayıncı Hesabı’na sahip olabiliyor. Yayıncı Hesabı oluşturulan kullanıcılar, kendilerine özel olarak oluşturulan “yayıncı donation” bağlantısını Twitch yayınlarında, sosyal medya hesaplarında paylaşma imkanına sahip oluyor. Papara’ya sahip kullanıcılar, yayıncılara ait bağlantıyı kullanarak doğrudan Papara üzerinden yayıncılara destek sağlayabiliyor.

Papara diğer yayıncı destek platformlarına oranla daha az komisyon alıyor

Yayıncı destek platformları arasında rekabetçi komisyonu ile ön plana çıkan Papara, ticari/aşırı kullanım ücreti kapsamında aynı ay içerisinde Papara hesabına farklı kişiden toplam 5 bin TL ve üzerinde ya da tutardan harici 10 farklı kişiden gelen para transferinden sonra gelecek olan destekler için, BSMV hariç %3,40, BSMV dâhil %3,57 işlem ücreti kesiyor. Farklı yayıncı bağış ve yayıncı destek altyapıları ise % 5 oranında komisyon kesiyor.

Papara’nın yeni Yayıncı Hesabı özelliği bir haftada 3 bin kullanıcıya ulaştı

Papara’dan alınan güncel verilere göre Yayıncı Hesabı özelliği, kullanıma sunulduğu bir hafta içerisinde 3 bin Twitch yayıncısı tarafından kullanılmaya başlandı. Papara 16 milyondan fazla kullanıcısına Oyun ve Dijital Kod ödemelerini kolayca yapabilme imkanı sunuyor. Papara Yayıncı Hesabı özelliğiyle e-spor, video oyun gibi içerikler üreten bağımsız yayıncılara verdiği desteği kullanıcılarına gösteriyor. Ayrıca, yaratıcı ekonominin bir parçası olan Papara, canlı yayınlar sayesinde topluluk oluşturabilen içerik üreticilerine de yeni ve rekabetçi bir gelir kanalı sağladı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir