Steam’in her yıl ve her ay donanım ve yazılım ile ilgili olan anketlerinin sonuçlarına göre Microsoft’un en son işletim sistemi Windows 11, Ocak ayında Aralık ayına göre daha fazla tercih ediliyor. 

Kullanıcı verilerin çalıntı Yemeksepeti’ne para cezası verildi

PC oyuncularının neredeyse her biri tarafından en çok tercih edilen oyun platformu Steam, bilindiği üzere her yıl ve her ay, kullanıcılarının donanımlarını ve yazılımlarını öğrenmek adına bir anket gerçekleştiriyor. Elbette ki bu anketler zorunlu değil ancak isteyenler bilgilerini paylaşabiliyorlar. Bu anketler paylaşılan bilgilerde Steam, kişilerden kullanılan CPU’yu, GPU’yu, işletim sistemini, anakartını, depolama alanlarını, RAM’ini ve benzeri donanım/yazılım bilgileri bulunuyor. Steam, bilgileri toplayarak, dünya çapındaki kullanıcıların  hangi ekipmanı ve yazılımı kullandığını yüzde hesabı ile paylaşabiliyor. 

31 1

Windows 11, oyuncular tarafından sevilerek kullanılıyor

Windows 11, çıkmasının ardından ilk yapılan Steam anketinde (Aralık 2021), kullanıcıların %10’luk bir kısım tarafından tercih ediliyor. 2022 yılının ilk anketi olan Ocak ayı Steam anketinde ise Windows 11, oyuncuların %13’ü tarafından tercih edildi. Özellikle de yalnızca 1 ay içerisinde %3lük bir artış her ne kadar az gözüküyor olsa da bu durum Microsoft adına önemli bir başarıdır. Öyle ki Windows 11’in Kasım 2021’den Aralık 2021’e geçerken yakaladığı artış miktarı %1,87 olarak belirtildi. Bundan elde edilen bilgilere göre Windows 11’in kullanım artma oranı da ikiye katlandı. Elde edilen bilgilere göre oyuncular her geçen gün Windows 11’i tercih etmeye devam ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir