Oyun endüstrisindeki gelişmeler, çeşitli teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasına neden oldu.
Bu doğrultuda farklı ihtiyaç ve talepleri karşılamaya yönelik oyuncu ekipmanları oyuncular tarafından ilgiyle karşılanıyor. Üretilen ekipmanların başında ise işlevsel olarak oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan kategoriler arasında ise klavyeler var.Araştırmaya göre mekanik klavye oyuncular arasında oldukça popüler. Peki oyuncular neden mekanik klavye kullanmalı?

Bu oyunun performansı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. SteelSeries Pazarlama Direktörü Barış Kahraman, oyuncuların neden mekanik klavyeyi kullanması gerektiğine dair düşüncelerini paylaştı.

Mekanik klavye ve normal klavye arasındaki farklar

Oyun endüstrisi en hızlı büyüyen endüstrilerden biridir. Bu sektördeki gelişmenin de etkisiyle teknolojik çeşitliliği ürünlere kazandırmaktadır. oyuncu, oyun performanslarını doğrudan artıran oyun platformlarını sever. Klavyeler ise oyun deneyimini ve verimliliği artırmada önemli rol oynayan cihazlardan biridir.
Piyasada çok çeşitli ihtiyaç ve gereksinimleri karşılayacak klavye modeli bulunmaktadır. Üretilen klavyeler arasında en popüler modellerden biri mekanik klavyedir. Peki oyun dünyasında popülerliğini uzun süredir koruyan mekanik klavyenin özellikleri neler? Oyuncular neden mekanik klavyeyi tercih etmeli? Normal klavyeden farkı nedir? Global spor malzemeleri markası SteelSeries’in Pazarlama Direktörü Barış Kahraman, tüm bu sorulara yanıt verdi.

Olası uzun süreli kullanım!

Klavye satın alırken neden kullanacağınızı, ihtiyaçlarınızı ve ‘ü ne sıklıkla kullanacağınızı göz önünde bulundurmalısınız. İhtiyaç ve beklentilerinizin yanı sıra klavyenizin uzun süre sürdürülebilir olması bütçe yönetimi açısından da önemlidir.

Oyuncular maç sırasında yaşadıkları adrenalin nedeniyle zaman zaman ekipmanları kullanabilirler.
bu durumlar göz önünde bulundurularak üretildiğinden mekanik klavyeler geleneksel klavyelerden daha dayanıklıdır. Elbette uzun süreli kullanım bununla da bitmiyor! Ancak mekanik klavyelerde her tuş için ayrı anahtarlar bulunur. Switch teknolojisi normal klavyelere göre 10 kat daha fazla vuruşa sahip olduğu için
oyuncuya uzun ömür avantajı sağlıyor.

Neden mekanik klavye?

Kahraman bu soruyu şu ifadelerle yanıtlıyor;

“Oyun esnasında hızlı geri bildirim almak galibiyet açısından önemli bir etmendir. Mekanik klavyeler diğer klavye modellerine kıyasla hızlı geri bildirim alabileceğiniz bir klavye türüdür. Mekanik klavyelerdeki düşük tepki süresi sayesinde beş kat daha hızlı şekilde aksiyon alabilirsiniz. Tuşların yapısı gereği, oyuncular tuşlara basma hissiyatına daha çok hakim olur. Klavyeye bakma ihtiyacı hissetmeden eksiksiz bir şekilde yazı yazmaya veya oyun içi karakterlerin hızlı bir şekilde yönlendirilmesini destekler. Mekanik klavyeler, oyun performansınızı artırırken hızınız üzerinde itici bir güç sağlar.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir