Oyun telefonu konsepti ilk olarak 2017 yılında ortaya çıktı. Bu telefonların en önemli özelliklerinden biri de özel soğutma blokları. İşlemci tarafında genellikle Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisini kullanan bu modeller, RAM tarafında da her yıl yeni rekorlar kırıyor. Maalesef bu modellerin çoğu ülkemizde satılmamaktadır. Bu nedenle ülkemizde satışta olan ve size iyi oyun deneyimi sunabilecek modelleri derledik.

2022 en iyi oyuncu telefonları

iPhone 13 Pro ve Pro Max

Apple, Android rakipleri gibi oyun temalı telefonlar yapmıyor. Öte yandan gelişmiş Apple işlemcileri ve grafik cihazının performansıyla rekabette bir tık önde. iPhone 13 Mini ve iPhone 13 aynı işlemciyi paylaşsa da Pro modelleri grafik donanım tarafında birbirinden farklılık gösteriyor. Bu anlamda Pro modellerinde kullanılan GPU 5 çekirdekli. Bu da Pro sürümünü performans açısından oyun telefonlarıyla rekabet edebilecek seviyeye getiriyor.

Apple, uzun süredir GPU blokları üzerinde çalışıyor. Qualcomm’un Adreno grafik birimi ise bu performans değerlerine ancak Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ile ulaşabildi. Bununla birlikte, grafik performans testlerinin zirvesi yine de iPhone 13 Pro Max’e düştü. Ancak Apple aşırı ısınma konusunda başarılı olsa da oyunlarda pil tüketimi konusunda yine de pek başarılı değil. Hal böyle olunca harika bir oyun deneyimi için iPhone 13 Pro Max, 4.352 mAh pili ile öne çıkıyor. Ayrıca bu modellerin 120Hz ekran yenileme özelliğine sahip olduğunu da hatırlatıyoruz ki bu da oyuncular için oldukça önemli.

Poco X3 Pro

Amiral gemisi modelleri bir çok avantaja sahipken Poco X3 Pro, oyun telefonu almak isteyip de büyük bir bütçesi olmayanlar için önemli seçeneklerden biri. Ancak Xiaomi’nin bıraktığı marka hala Xiaomi tabanlı MIUI arayüzünü kullanıyor. Poco X3 Pro, 2021’i kutlamak için markanın en iyi modellerinden biri.

Oyuncuları cezbedecek yönü ise 120Hz ekran güncellemesi ve Snapdragon 860 işlemci ile gelmesi. İlginç bir şekilde, bu işlemci yalnızca tabletlerde bulunabilir. Piyasadaki diğer modellerde bulunmayan işlemci ise yüksek performanslı Snapdragon 855 Plus işlemci. Bu anlamda 7nm’de üretim sürecinden geçen CPU çekirdeği 3Ghz gibi yüksek bir hızda çalışıyor. Bu yüksek hız, Poco X3 Pro’nun gelişmiş 778G işlemcileri kullanan modellerle bile rekabet etmesini sağlar.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Tasarımı ve işlevleriyle kullanıcıyı memnun edecek modellerden biri olan Galaxy S21 Ultra, günümüz mobil oyunlarında sorun olmaktan çıkıyor. Dinamik AMOLED panelli S21 Ultra; Kullanıcı, 6.2 inç ekrana, FHD çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip.

ürünü, akıllı telefon pazarının en güçlü işlemcilerinden biri olan 8 çekirdekli Exynos 2100 yonga seti ile ileri seviye oyuncuları hayal kırıklığına uğratmıyor. S21 Ultra ise 12 GB LPDDR5 belleğe sahip.

5000 mAh pil kapasitesine sahip akıllı telefon, 25 W hızlı şarj desteği ile 30 dakikada yüzde 50’den fazla şarj vaat ediyor.

Vivo X51 5G

Listemizin bir diğer üyesi de Vivo X51. Ürün, uygun fiyatı ve güçlü fonksiyonları sayesinde kullanıcılara yüksek kaliteli bir oyun deneyimi sunuyor. AMOLED panelli Vivo X51; 6.56 inç boyutuna, FHD çözünürlüğe ve 90Hz yenileme hızına sahiptir.

İşlemci tarafında sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 765G yonga seti (1 x 2.4 GHz, 1 x 2.2 GHz, 6 x 1.8 GHz) ile güçlendirilen cihaz, 8 GB RAM ile donatıldı. Cihaz, oyun kullanıcılarının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

Akıllı telefon, 33W FlashCharge 2.0 teknolojisiyle çalışan 4315 mAh pil ile geliyor. Cihaz, sadece 30 dakikalık şarj ile %60 doluluk oranına ulaşmayı vaat ediyor.

Samsung A52

Galaxy S21 FE, oyun performansı açısından çok daha iyi bir işlemciye sahip olsa da A52 5G modeli, Poco X3 Pro’nun üst ortalama aralığındaki en iyi rakibi olması açısından öne çıkıyor. Poco X3 Pro, 7nm işlemcisinin 3GHz hızını taşırken, A52 5G modeli 6nm 778G işlemci yapısıyla bu açığı kapatıyor. Aynı zamanda Qualcomm G serisi işlemciler oyun performansı açısından daha stabil çalışıyor. Snapdragon 860 oldukça hızlı olmasına rağmen hem pil ömrü açısından hem de uzun süreli kullanım ile az da olsa ısı sağlayabiliyor.

Samsung A52, ekran tarafındaki rakiplerinin bir tık önünde. AMOLED panel ile gelen model, daha açık renklerle daha iyi bir oyun deneyimi sunuyor. Yine bu monitör de 120 Hz ekran yenileme hızına sahip. Bu parlak ve duyarlı ekran, özellikle FPS tabanlı mobil oyunlar için avantajlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir