Oyun sektörünün giderek artan hacmi, oyuncu ekipmanları sektörünün de büyümesini sağlıyor. Seçeneklerin artması ise oyuncu ekipmanı seçiminde zaman zaman kafalarda soru işareti yaşanmasına neden olabiliyor. Konuyla ilgili yeni açıklamalar yapan SteelSeries Pazarlama Direktörü Barış Kahraman, seçimde zorlananlar için “Oyuncu ekipmanı tercihinde nelere dikkat edilmeli?” sorusunun yanıtlarını paylaştı.

İlk kriter performans

Oyuncu ekipmanı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan birisi performans. Performansın artmasını sağlayacak aksesuarlar, donanımlardan yana seçim yapılması, oyuncuların oyunlarındaki başarısının da artmasını sağlayacak. Her bir donanım için farklı performans kriterleri yer alsa da donanımların performans kriterlerine göre değerlendirilmesi öneriliyor. Mouse ve klavyelerde DPI değerleri, kulaklık gibi modellerde ses dengeleri ve netliği gibi detaylar doğru donanımın seçilmesini kolaylaştırabilir.

Dayanıklılık

Oyuncu ekipmanı seçiminde dikkat edilecek bir diğer kriter ise dayanıklılık. Sağlamlık ile ilgili piyasa analizlerini ve testleri incelenebilir. Çoğu oyuncunun dış aksama bakarak karar verdiği dayanıklılıkta, donanımın genel olarak değerlendirilmesi öneriliyor.

Sağlık

Uzun oyun saatleri göz önünde bulundurulduğunda oyuncuların sağlığını da göz önünde bulundurması gerekiyor. Saatler süren oyunlarda bilek ve el sağlığını koruyacak Mouse, kulak ve baş bölgesinde herhangi bir ağrıya neden olmayacak bir kulaklık sağlık yönünde seçim yapılmasını kolaylaştıracak.

Donanımlarda ve yazılımlarda yapılan güncellemeleri takip ederek yeni trendleri takip edecek oyuncular, oyuncu donanımların seçiminde çok daha doğru modelleri değerlendirebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir