Microsoft ve NVIDIA, 10 yıllık bir ortaklık üzerinde anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Şirketlerin Xbox PC oyunlarını NVIDIA GeForce NOW’a getirmek için yapılan ortaklık, Minecraft ve Call of Duty gibi Activision oyunları da dahil olmak üzere Xbox oyunlarını NVIDIA GeForce NOW bulut oyun hizmetine getirecek.

nvidia

Xbox kütüphanesi GeForce Now’da da olacak

Anlaşma sayesinde oyuncuların Xbox PC oyunlarını GeForce NOW’dan PC’lere, macOS’a, Chromebook’lara, akıllı telefonlara ve diğer cihazlara aktarmalarını sağlayacak. Ayrıca, Microsoft’un Activision’ı satın alması sona erdikten sonra Call of Duty gibi Activision Blizzard PC oyunlarının GeForce NOW’da yayınlanmasını sağlayacak.

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, “Xbox, insanlara daha fazla seçenek sunmaya ve insanların oyun oynama şeklini genişletmenin yollarını bulmaya kararlı olmaya devam ediyor” dedi. “Bu ortaklık, geliştiricilere akış oyunları sunmaları için daha fazla yol sunarken, NVIDIA’nın oyun kataloğunu Call of Duty gibi oyunları içerecek şekilde büyütmeye yardımcı olacak. Oyunculara sevdikleri oyunları oynamaları için daha fazla yol sunmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

NVIDIA GeForce Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fisher, “Xbox birinci parti oyunlarının inanılmaz zengin kataloğunu GeForce NOW’un yüksek performanslı akış özellikleriyle birleştirmek, bulut oyunlarını her ilgi ve deneyim seviyesindeki oyunculara hitap eden ana akım bir teklif haline getirecek. Bu ortaklık sayesinde, dünyanın en popüler oyunlarından daha fazlası artık sadece bir tıklamayla buluttan erişilebilir olacak ve milyonlarca oyuncu tarafından oynanabilecek” ifadelerine yer verdi.

Bu ortaklık sayesinde oyuncuların daha fazla seçenekleri olacak. Ayrıca NVIDIA’nın Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasıyla ilgili endişeleri de ortadan kaldırıyor. Bu sebeple NVIDIA, tam destek sunarak satın alma işleminin yasal olarak onaylanmasını sağlıyor.

Microsoft ve NVIDIA şirketleri, Xbox PC oyunlarını GeForce NOW’a entegre etmek için hemen çalışmalara başlayacak ve bu şekilde GeForce NOW üyeleri, yayıncının yayın haklarını NVIDIA’ya verdiği üçüncü taraf iş ortağı oyunları da dahil olmak üzere Windows Mağazası’ndan satın aldıkları PC ürünlerini oynayabilecekler. Ayrıca şu anda Steam veya Epic Games Store gibi üçüncü taraf mağazalarda bulunan Xbox PC oyunları da GeForce NOW üzerinden oynanabilecek.

Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen Microsoft basın toplantısında anlaşma duyuruldu. Ayrıca Microsoft bugün Activision ile birleşmesinin arkasından Call of Duty’nin en son sürümünü Nintendo platformuna getirmek için 10 yıllık bir anlaşma yaptığını da paylaştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir