PlayStation serisinin son ürünü olan PlayStation 5, yaklaşık üç senedir piyasaya çıkan ve oyuncular tarafından yüksek rağbet gören popüler oyunları rahat bir optimizasyon ve yüksek eğlence deneyimiyle evinize getiriyor. Her sene oyun kütüphanenize ekleyebileceğiniz pek çok heyecan verici oyun çıkıyor. Ancak bunları takip etmek ve hangilerinin gerçek oyun hazzını vereceğini tespit etmek oldukça güç. Gelin o zaman tamamen farklı oyun deneyimleri yaşamanızı sağlayacak ve hikayesiyle sizi uzak diyarlara götürecek oyunların listesine geçelim;

1-    PlayStation 5 God of War: Ragnarok

God of War: Ragnarok
God of War: Ragnarok

Listemizin başında God of War serisinin son oyunu olan God of War: Ragnarok var. Oyun serisi mitolojik bir anlatıma dayanmaktadır. Yunan mitlerinde geçen Kratos isimli bir karaktere dayanmaktadır. Kratos tıpkı oyunda da göreceğimiz üzere; dayanıklılık ve gücün tecessümüdür. God of War: Rangarok; aslında 2018 yılında piyasaya çıkan ilk oyunun devamı niteliğindedir. Oyunculara yüksek sinematik kalitesi, heyecan verici bir hikâye ve harika bölüm dizaynları sunmaktadır.  Serinin ilk oyunu 2018’de yılın oyunu seçilirken 2022’de; en iyi performans ödülü, en iyi hikâye anlatımı ödülü, en iyi ses tasarımı ödülü, en iyi aksiyon oyunu ödülü gibi ödüllere layık görülmüştür. Kendinizi İskandinav dağlarının soğuk yapısında ve Kratos ’un İskandinav mitolojisinde, yok oluş olarak bilinen Ragnarok’a götürmesi sürecine eşlik edin. Yirmi ila otuz saat arasında bir oynayış süresi ve totalde bir film süresine eş değer kısa sahneleriyle gerçek bir oyun deneyimi sunmaktadır.

Tür: Hack and slash, Macera

Geliştirici: SIE Santa Monica Studio

Yayıncı: Sony Interactive Entertainment

Çıkış tarihi: 9 Kasım 2022

Metascore: 94/100

2-    Stray

Oyun Severlere Hitap Edecek PlayStation 5 Oyunları
Stray

Bu sefer karşımıza oldukça ilginç bir oyun çıkıyor. Zira “Stray” oyunun ana karakteri bir kedi. Kelimenin tam anlamıyla hayatımızın her yerinde denk gelebileceğimiz bu tatlı hayvanların gözünden deneyim sunmaktadır.  Yer yer karmaşık bulmacalar ve zorlayıcı bölüm tasarımlarıyla Twitch ve Youtube gibi medya oluşumlarında dikkat çeken oyunlardan birisi olmuştur.  Steam’de 2022 en yenilikçi oynanış ödülünü kazanmasının yanı sıra Golden Joystick Ödülleri’nde yılın en iyi PlayStation oyunu olarak seçilmiştir. Gerçek anlamda size benzersiz bir deneyim sunacağı açık. Stray oldukça ilginç bölüm dizaynları ile sizi ilgi çekici dünyasına davet ediyor!

Tür: Macera, Bağımsız

Geliştirici: BlueTwelve Studio

Yayıncı: Annapurna Interactive

Çıkış tarihi: 19 Temmuz 2022

Metascore: 83/100

3-    HITMAN 3

Oyun Severlere Hitap Edecek PlayStation 5 Oyunları
Hıtman

2021’de çıkış yapan Hitman serisinin son ürünü olarak karşımıza çıkan oyun geçmiş oyunlarında verdiği hazzı da sağlamaya devam ediyor. Sıradışı görevleri, tehlikeli atmosferi ve sizi heyecanlandıran yapısıyla tam bir gizlilik oyunu. Oyunun şiddet unsurlarına açık olması ve size farklı yöntemler sunmasıyla da açık bir şekilde geçmiş oyunlarında sahip olduğu kültürü devam ettiriyor. Oyunun cinayet gizemi, verdiği polisiye havası ve  özellikle de Dartmoor seviyesi dikkat çekici yapısıyla sizi bir filmdeymişsiniz gibi hissettiriyor. Bu açıdan Hitman 3, türünün en iyi oyunlarından birisi olarak halen gün yüzüne çıkıyor.

Tür: Nişancı, Taktiksel, Macera

Geliştirici: IO Interactive

Yayıncı: IO Interactive

Çıkış tarihi: 20 Ocak 2021

Metascore: 87/100

4-    Last of Us Part 2

Oyun Severlere Hitap Edecek PlayStation 5 Oyunları
The Last of Us Part 2

PS3’e çıkan ilk The Last of Us hâlâ gönüllerde yerini koruyor ve kendisini oyuncular tarafından halen oynanmaya devam ediyorsa da 2013 yılından bu yana teknoloji muazzam bir ilerleme kaydetti. Buna bağlı olaraksa oyun dünyası gerçek anlamda gelişti. Last of us Part 2 ilk oyunda yaşanan hikayenin devamı niteliğinde çıkmıştı. 2020 senesini sarsan oyun aynı yıl içinde; yılın oyunu ödülü, en iyi performans ödülü ve en iyi hikaye ödülü gibi ödülleri kendi hanesine kattı. Ayrıca 19 Ocak 2024’de yenilenmiş haliyle Last of Us Part 2 Remastrered versiyonu oyunculara merhaba diyecek. Yüksek oyun kalitesi, sürükleyici hikayesi ve korku dolu bir distopya… Sizi kordiseps mantarlarının dünyayı ele geçirdiği ve tehlikenin dört bir yanı sardığı heyecan ve korku dolu bir dünyaya kapı aralıyor. Oyun deneyiminizi yükseltecek ve sizi atmosfere daha fazla kapılmanızı sağlayacak müzikleriyle de başarısına imza atıyor. Ayrıca belirtmek isteriz ki oyun HBO’nun 2023’de çıkarttığı Last of Us dizisi oyunun tekrar etki uyandırmasını sağladı. Pedro Pascal’ın başrode oynadığı diziyi izlemenizi de tavsiye ederiz.

Tür: Nişancı, Macera

Geliştirici: Naughty Dog

Yayıncı: Sony Interactive Entertainment

Çıkış tarihi: 2 Eylül 2022

Metascore: 95/100

5- Marvel’s Spider-Man 2

Oyun Severlere Hitap Edecek PlayStation 5 Oyunları
Oyun Severlere Hitap Edecek PlayStation 5 Oyunları

İlk oyunuyla bizi Marvel dünyasının derinliklerine götüren Spider- Man oyunu Marvel’s Spider- Man 2 ile beraber farklı bir boyuta evriliyor. Tıpkı Peter Parker’ın kazandığı güçler gibi Miles Morales isimli liseli gençte güçler kazanır. Gençliğinin verdiği toyluk ve yeni edindiği güçlerinin bilinmezliği ile Peter Parker’ın yardımıyla da kendini keşfeder. Süper kahraman olma yolunda izlediği yolculuğunda eşlik ettiğimiz Miles’ın hikayesini anlatan Spider Man: Across the Spider- Verse animasyon filmiyle de dikkatleri üzerine çekmişti. Şayet oyunu oynacak olursanız bu yapımı da izlemenizi tavsiye ederiz. Bunun yanı sıra New York’un birebir modellemesinin çıkartıldığı oyunda geniş ve canlı bir şehir yapısına şahitlik ediyoruz. Oyuncuların saatlerce oturup fotoğraflar çektiği ve bunu komitelerde paylaştığı düşünülürse tasarım  anlamında da harika bir işçilik çıkartıldığı aşikar bir gerçek olmaktadır.  

Tür: Hack and slash, Beat ‘em up, Macera

Geliştirici: Insomniac Games

Yayıncı: Sony Interactive Entertainment

Çıkış tarihi: 20 Ekim 2023

Metascore: 90/100

6-   Resident Evil 8: Village

Oyun Severlere Hitap Edecek PlayStation 5 Oyunları
Resident Evil 8

Korku oyunu denilince akla ilk gelen serilerden olan Resident Evil serisinin son oyunu olan Resident Evil 8: Biohazard oyunu serinin geçmiş oyunlarından karakterleri de barındırmaktadır. Yaşamın ve canlılığın kendisini göstermediği bir köyde yaratıkların ve üstün güçlere sahip karakterlere karşı savaşmaktayız. Lady Dimetriscu gibi farklı farklı efendileri yenmeye çalıştığımız ve kızını arayan bir baba olarak kötülüklere karşı savaşmaktayız. Bununla beraber bu köyde neden insanların olmadığının ve herkesin nereye gittiğinin gizemi çözülmeye başlar. Hayatta kalma ve korku öğelerini merkeze alan oyun, bulmacaları çözme, sırları keşfetme ve olabildiğince tehlikelerden uzaklaşmaya yönelik bir deneyim sunuyor. Farklı silahlarla düşmanlara karşı koyduğunuz, tehlikelerden kaçıp kızını bulmaya çalıştığınız heyecan verici bir süreci ele almaktadır. Dokunaklı bir sona ve heyecan verici bir hikayeyle beraber size bir film deneyimi sunacaktır.

Tür: hayatta kalma-korku

Geliştirici: Capcom   

Yayıncı: Capcom U.S.A., Inc.

Çıkış tarihi: 24 Ocak 2017

Metascore: 86/100

7-   Horizon Forbidden West

Oyun Severlere Hitap Edecek PlayStation 5 Oyunları
Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West, Guerrilla Games’in en gözde oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Sürükleyici bir hikaye, arka planı iyi hazırlanmış karakterler ve inanılmaz derecede tatmin edici bir oynanışa sahip oynanış mekaniği. Düşmanları etkisiz hale getirme ve hikayede ilerleme çok daha kolay hale getirilmiş olması ise oyunu daha da çekici kılmaktadır.  Oyunun doğa ile iç içe yapısı size dolaşmanız ve keşfetmeniz için harika bir olanak sağlıyor.

Tür: Rol yapma oyunu (RPG), Macera

Geliştirici: Guerrilla Games

Yayıncı: Sony Interactive Entertainment

Çıkış tarihi: 18 Şubat 2022

Metascore: 88/100

8-   Diablo IV

Oyun Severlere Hitap Edecek PlayStation 5 Oyunları
Diablo IV

Diablo IV, önce Blizzard North ve ardından Blizzard Entertainment tarafından geliştirilmiş aksiyon-rol yapma hack and slash video oyunu serisinin son oyunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Mitsel öğelerin teolojik anlatınların etrafta uçuştuğu hikayemiz; Görünürde bir grup hazine avcısının Lilith’in mühürlerini kırıp onu serbest bırakması ile başlamaktadır. Bu olay, korkunç hava şartları altında hayatta kalmaya çalışan karakterimizle beraber herkesi etkileyen geniş çaplı bir sürece dönüşmektedir. Peki ne yapıyoruz? Karşımıza çıkan düşmanları seri bir şekilde etkisiz hale getirerek ilerliyor, çeşitli zindanlara giriyoruz ve daha iyi eşya toplamak için sürekli ilerliyoruz. Görevler yapıyoruz ve hikayeyi ilerleterek gizemleri çözüyoruz. Türünün en eski oyunlarından olan Diablo serinin son oyunuyla beraber kitlesine bir şaheser sunarak başarılarını taçlandırıyor. Cehennemin derinliklerinden gelen tehlikeye karşın savaşmaya girişeceğiniz bu mücadele de dehşete ve maceraya doyacağınızı garanti ediyoruz.

Geliştiriciler: Blizzard Entertainment, Team 3

Tür: Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Oyun, Hack and slash

Çıkış Tarihi: 5 Haziran 2023

Metascore: 86/100

Listemizi bu şekilde bitirmiş olduk. Birbirinden farklı türlerde farklı deneyim sunan listelediğimiz oyunlar; geçmiş yıllarda büyük ödüllere layık görülmüş ve büyük kitlelere yüksek oyun zevki sunarak başarılı bir iş sergilemişlerdir. Peki bu liste de sizin ilginizi en çok çeken oyun hangisi olmuştur? Hangi tür sizi daha fazla içine çekmektedir? Yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir