Online oyunların popülerlik kazanması ve rekabetçi oyunların artması oyun ekosisteminin kısa süre içerisinde önemli bir atılım yapmasını sağladı. Oyun oynamanın oyunculara neler kattığı noktasından hareket eden SteelSeries Türkiye Ülke Müdürü İlkay Tepe ise oyun oynamanın oyunculara sağladığı 5 faydayı aktardı.

İşte oyun oynamanın oyunculara sağladığı 5 fayda

Yabancı dil gelişimini hızlandırıyor

Türkiye’deki oyuncular için oyun oynamanın en önemli avantajlarından birisi yabancı dilin gelişmesine katkı sağlaması. Pek çok oyunda Türkçe dil desteği bulunsa da oyunların büyük bir bölümü İngilizce. Oyunları yabancı dille oynarken oyundaki diğer oyuncularla da etkileşime girebilen oyuncular, yabancı dil pratiği yapma imkanı da bulabiliyor.

Takım çalışmasını destekliyor

MOBA gibi sektördeki en popüler oyunlarda temel amaç takım halinde galibiyete ulaşabilmek. Her oyuncunun farklı bir rol ile dahil olduğu oyunlarda bireysel yetenekler kadar takım halinde hareket edebilmek de önemli. Bu nedenle oyuncular, oyun oynarken ister istemez takım çalışmasına adapte oluyor. Bu gelişim ise sadece oyunlarda değil, oyuncuların iş ve kişisel hayatlarında da önemli destekler sağlıyor.

Yaratıcılığı arttırıyor

Oyunlarda galibiyete ulaşan yol farklı olabilir. Ayrıca kişilerin çeşitli simülasyonlarda farklı çalışmalar yapabilmesi, oyuncuların yaratıcılığının artmasında doğrudan etkili oluyor. Özel kurgular oluşturma, bunları oyunda gerçekleştirebilme, karşılaşılan zorluklara yönelik yeni çözümler bulabilme oyunlarla yaratıcılığın gelişmesini destekliyor.

Analitik düşünmeyi geliştirme

Analitik düşünme kişisel yaşamdan iş hayatına kadar hayatın her alanında önemli. Oyunların oyunculara sağladığı en önemli avantajlardan birisi ise analitik düşünmeyi geliştirme. Zira özellikle strateji türü oyunlarda salt oyun oynamak yeterli olmadığı gibi kişinin başarısını, düşünme yeteneği ve zekası belirliyor. Sürekli oyun oynayarak kendini bu alanda geliştiren oyuncular ise analitik düşünme noktasında önemli bir yol katediyor.

El ve göz koordinasyonunu sağlama

Oyun oynamanın oyunculara sağladığı 5 faydanın son sırasında ise el göz koordinasyonu geliyor. Özellikle çok oyunculu oyunlarda başarıya ulaşılabilmesi adına hızlı olmak ve hareket etmek gerekiyor. Oyunlarla bu yeteneğini geliştiren oyuncular ise el ve göz koordinasyonu noktasında önemli bir avantaj elde ediyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir