Oyun ve oyun içi satışlar Ocak ayında geçen yılın Aralık ayına göre %10 düştü. Bu düşüşten en çok mobil oyun sektörü etkilendi.

Dijital oyun mağazası oyunfor.com’un açıkladığı verilere göre Ocak ayı oyun ve oyun içi satışları geçen yılın Aralık ayına göre %10 düştü. Yılbaşı toplam oyun alımlarının kategorik dağılımına baktığımızda mobil oyun satışlarının uzun süredir düşüşte olduğunu görebiliyoruz.

Yeni Yılda Oyun Alışverişi Düşüyor

Oyun ve oyun içi satış verilerine göre “en çok satan oyunlar” listesinde ünlü mobil battle royale oyunu Garena Free Fire birinci sırada yer alırken, ünlü mobil battle royale oyunu PUBG Mobile ikinci sırada yer aldı.

Sıkılmadan oynayabileceğiniz 24 mobil oyun

Ocak Ayında En Çok Ciro Yapan 10 Oyun

  1. Garena Free Fire
  2. PUBG Mobile
  3. Valorant
  4. Call of Duty: Mobile
  5. League of Legends   
  6. CS:GO
  7. Roblox
  8. Lords Mobile
  9. Brawl Stars
  10. Arena of Valor

Kullanıcıların başkaları tarafından oluşturulan oyunları oluşturmasına ve oynamasına olanak tanıyan çevrimiçi bir oyun platformu olan Roblox, yılın en çok satan yedinci oyunu ve MOBA türünde ücretsiz bir mobil oyun olan Arena of Valor oldu. Asya kıtasındaki oyunlar “En Çok Tavsiye Edilen Oyunlar” listesinde yer almaktadır. On oyundan altısı mobil, dördü PC oyunu ama listede konsol oyunu yok.
Ocak ayında en çok satan 10 oyunun ortak noktası “ücretsiz” olmaları. Başka bir deyişle, ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.

Garena Free Fire: Free Fire olarak da bilinen Free Fire Battlegrounds, 111 Dots tarafından geliştirilen ve Garena tarafından Android ve iOS için yayınlanan bir battle royale oyunudur. 2019 yılında dünyanın en çok indirilen mobil oyunu oldu. Popülerliği nedeniyle oyun, 2019’da Google Play Store’dan En Popüler Derecelendirme Oyunu Ödülü’nü de kazandı. Mayıs 2020’de Free Fire, dünya çapında günde 80 milyondan fazla çevrimiçi kullanıcı rekorunu kırdı. Kasım 2019 itibariyle, Free Fire dünya çapında 1 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir