Oyunseverler bir oyunu sevdiklerinde uzun süre o oyunda vakit geçirmek isteyebilirler. Bu şekilde düşünüldüğünde en uygunu ise RPG oyunları oluyor. Geniş kapsamlı oynanış öğeleri, hikayeler ve buna benzer özellikler ile oyuncuların dikkatini çeken bu oyun türü, oyuncular için etkileyici anlar sunar. Günümüzde halen pek çok RPG oyunu vardır. Pek çok kişinin dönüp dönüp oynamak istediği RPG oyunlarını listemizde bulabilirsiniz. 

Tekrar tekrar oynanan RPG oyunlar

Skyrim

Fallouıt: New Vegas

Dark Souls

Dragon Age: Origins

The Witcher 3: Wild Hunt

Skyrim

15 8

Skyrim’in kendi özelliklerinin yanı sıra daha pek çok farklı od seçeneği de bulunuyor. Mesela, şu an için oyunda yapılacak çok fazla şey bulunuyor ve nasıl oynamanız gerektiğine dair herhangi bir kısıtlama olmadan yapabileceğiniz şeylerin adeta sınırı yoktur. Fus ro dah ile NPC’leri uçurumdan aşağı atmak ne kadar sıkıcı bir durum olarak değerlendiriliyorsa Skyrim’de de yeniden hikaye tasarlamak o kadar sıkıcıdır. 

Fallout: New Vegas

21 8

Fallout: New Vegas, oyun dünyasının en iyi RPG oyunlarından biri olsa da yeniden gelen oynama hevesini veren şey ise hikayenin kaliteli olmasının yanı sıra sahip olduğu sendika (faction) sistemidir. Sendikalardan herhangi birine katılmak hakkına sahipsiniz. Bazılarını fikirleri ve idealleri sorgulamaya müsait olarak gözüküyor olsa da durum yine de her durumda size yansır. Her sendika için farklı bir yol izlendiği için farklı bir etkinliğin kapılarını da aralamış olursunuz. 

Dark Souls

17

Dark Souls, sahip olduğu bölüm tasarımları ve dünyasının inşa edilme şekli ile açık dünya şeklinde olan oyunlara yeni bir nefes getirdi. Adeta hangi yöne girmeyi isterseniz o yönde farklı bir maceranın içine girebilir ve bir ton farklı yaratık ile karşı karşıya gelmiş olmanız yetmiyormuş gibi new game plus modunda oyun tamamen daha zorlu bir hal alır. Normal koşullar altında oyunu bitirmek zor olsa da farklı zorlu seviyelerin her birini deneyebilirsiniz. 

Dragon Age: Origins

20 8

Tüksek dereceli fantezi ve mitoloji içeren dünyalar üzerine kurulan Dragon Age: Origins, her zaman popüler olmayı başarmıştır. Dragon Age’de aynı şekilde olduğu insan, elf ve cüce ırkı ile dikkat çekiyor. Ancak esas işi zevkli ve düşündürücü olan kısım ise tüm seçeneklerin potansiyel olarak zararlı sonuçlar doğuracağı zor seçimlerdir. 

The Witcher 3: Wild Hunt

19 12

Witcher 3’ün bu listede yer alması kesinlikle şaşırılmayacak bir durumdur. Heyecan verici içerikleri ve sahip olduğu karakterlerin derinlikleri oyuncular için oldukça kaliteli bir deneyim sunuyor. Karşılaştığınız herhangi bir garantisi olmayan tamamen gözden kaçan NPC’ler de dahi ararsanız bir derinliğin içinde yer alabilirsiniz. CD Projekt Red’in en başarılı yapımlarından biri olan The Witcher 3: Wild Hunt serisi hikayeyi bitirip jeneriği aştıktan sonra bile aksiyon dolu anlar yaşayabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir