Overwatch 2’de yeni sezon önümüzdeki dönem başlayacak. Yeni sezonda yaşanacak değişikliklerle ilgili resmi açıklama geldi.  

Overwatch 2’de yeni sezonda en çok dikkat çeken detay oyuna eklenecek yeni şampiyonlar olacak. Yeni şampiyonlara dair çok fazla bilgi olmasa da yeni sezon tanıtımında şampiyonlar için özel tanıtımlar yapılacak. Takım tabanlı nişancı oyunu olarak son dönemlere damga vuran Overwatch 2’de yeni sezon ile birlikte önemli bir hareketliliğin yaşanması bekleniyor. Üstelik yeni sezon ile birlikte oyun temellerinde büyük değişiklikler hedefleniyor.

Overwatch 2’de Neler Değişiyor?

Overwatch 2 yeni sezonunda her kahraman için sağlık konusunda önemli iyileştirmeler yapılacak. Daha fazla sağlığa sahip olacak şampiyonlar böylece oyuncuların daha uzun süre çatışmalarda kalmasını sağlayacak. Bunun için ise şampiyonların pasiflerinde kendi kendini iyileştirme özellikleri eklenecek ya da bu özellikler iyileştirilecek. Canların artışındaki oranlar ise şöyle belirlendi;

  • 150-175 HP kahramanların canı 25 HP artırıldı.
  • 200-300 HP kahramanların canı 50 HP artırıldı.
  • 300+ HP (Tank) kahramanların canı 75-100 HP artırıldı.

Güncellemede dikkat çeken bir diğer detay ise daha da büyüyen mermiler. Mermilerin küçük olması merminin hedefi vurup vurmadığı noktasında oyuncuları şüpheye düşürürken büyüyen mermiler bu sorunu ortadan kaldıracak.  

Overwatch 2 Yeni Sezonda Neler Değişecek?
Overwatch 2 Yeni Sezonda Neler Değişecek?

Dereceli Sistem Şeffaf Olacak

Overwatch 2’nin 9. Sezonunda üstelik rekabetçi oyunlarda daha şeffaf bir anlayış hakim olacak. Dereceli oyunlarda performans sıralamalarının nasıl oluşturulduğuna dair özel rehberler paylaşılacak ve böylece oyuncular kendine özel stratejilerini geliştirebilecek. Ayrıca oyun sonuna eklenecek özel bilgiler sayesinde her oyun sonunda oyuncular performans konusunda daha fazla bilgi alabilecek. Yeni sezon öncesinde önemli bir detay da sıralamaların sıfırlanacak olması.

Oyuna başlayan tüm oyuncular 10 Yerleştirme Maçı yapacak ve ardından bu maçlardaki performanslarına göre derece alacak.

Overwatch 2 Yeni Sezonda Neler Değişecek?
Overwatch 2 Yeni Sezonda Neler Değişecek?

Overwatch 2 Yeni Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

Overwatch 2’nin yeni sezonu 13 Şubat’ta başlayacak. 9 sezon olacak yeni sezonda özel tanıtımlar ise 1-2 gün içerisinde yapılacak. Resmi olarak yapılan duyurulan yanı sıra oyun içi öğelerin yer aldığı tanıtım fragmanlarının hazırlanması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir