Geçtiğimiz yıl elektrikli araç projesini duyuran Xiaomi şimdi ise otonom sürüşe yönelik Xiaomi Pilot Teknolojisini tanıttı.

Xiaomi yeni projesi için 500’ü aşkın kişinin yer aldığı Ar-Ge ekibi kurdu. İlk etapta 3.3 milyar RMB’lik yatırım yapacak şirket, ilerleyen yıllarda ekip ve farklı teknolojilerini geliştirmeye devam edecek. 2022 sonuna kadar ekibine 600 kişiye çıkması hedefleniyor. Yeni tanıtımı yapılan Xiaomi Pilot teknolojisi ise şirketin otonom sürüşünün en önemli parçası olacak. Yeni teknoloji ile ilgili özel bir tanıtım düzenleyen Xiaomi, teknolojinin canlı yol test videosunu da paylaştı.

Xiaomi Pilot teknolojisi özellikleri neler?

Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun’un “Otonom sürüş teknolojimiz, kendi geliştirdiğimiz tam yığın yaklaşımını benimsiyor ve proje, şu ana kadar beklentilerimizin ötesinde ilerleme kaydetti” diyerek aktardığı yeni teknoloji, Shendong Technology’nin satın alınmasının ardından geliştirilmeye başlandı. Satın alma ile önemli bir süreci hızlı şekilde aşmayı başaran Xiaomi, üstelik kendi teknolojisinin yanı sıra 10’u aşkın şirkete de 2 milyar RMB kadar yatırımda bulundu.  Tüm bu yatırımlarını orta ve uzun vadeli şekilde planlayan Xiaomi’nin nihai hedefi ise akıllı elektrikli araç teknolojisinde 2024 yılı itibariyle pazar lideri olabilmek. Bu hedefin en önemli parçası olan Xiaomi Pilot Teknolojisi.

Tanıtıma göre özel algoritmalar ile desteklenen Xiaomi Pilot Teknolojisi, algılama ve konumlama konularında başarılı sonuçlar vermeyi başarmış durumda. Test videolarında da görüldüğü üzere U dönüşlerinden döner kavşaklara kadar farklı senaryolarda güvenli ve doğru sürüş desteği sunan teknoloji, üstelik park çözümlerinde de farklı seçeneklere sahip.  Otonom vale park etme, park yeri ayırma ya da robot koluyla otomatik şarj gibi özelliklerin yer aldığı pilot teknolojisi, ilerleyen yıllarda çok daha yenilikçi çözümlerle desteklenecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir