Popüler otomobil üreticilerinden biri olan Mazda için bugün Tükiye özelinde üzücü bir açıklama gündeme geldi.

Son dönemde Türkiye’de aktifliğini azaltan firma resmi Türkiye sayfasına “Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağının belirli olmayan bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak için satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedariğine devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Şirket bundan önce araçlara dokunmatik ekran getireceğini duyurması ile gündeme gelmişti. Eğer duymadıysanız Mazda araçların içerisinde bir dokunmatik ekran yer almıyor. Şirketin araçlara koyduğu ekran direkt olarak fiziksel bir kontrolcü ile yönetiliyor fakat bunun uzun süredir değiştirilmesi isteniyordu.

CX-5 modeli yeniliklerle geliyor

CX-5 modeli yeniliklerle geliyor

Firma 2024 CX-5 modeli ile beraber araçlarında fiziksel kontrolcü ile birlikte dokunmatik ekran da kullanmaya başlıyor. CX-5’in her versiyonuna 10,25 inç dokunmatik ekran ekleyecek olan şirket bu ekranlar sayesinde araçlarında etkili bir Android Auto ile CarPlay desteği sunacak.Apple ve Google imzalı bu sistemler dokunmatik ekranlar ile iyi anlaşıyor, üretici en sonunda bu konuda geleceği yakalıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir